Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhomat – se splača?

kruhomat – se splača?

Je katera naredila izračun, če se peka kruha v kruhomatu tudi finančno izplača? Če ima katera kakšne podatke, se toplo priporočam!

Ni nihče preračunal tega??

Hmmm, zakaj pa tega sama ne narediš? Manjka kakšen ključen podatek za izračun?

Lp, Petra

P.S. Jaz ne rabim preračuna, kajti že samo ko vidim ceno za kg stoletnega kruha (700 SIT) mi je vse jasno. Brez računanja.

Nikoli nisem računala, ker nakup kruhomata ni bil zaradi cene kruha ampak zaradi sestavin. V doma pečenem kruhu vem, kaj je notri, v kupljenem pa ne.

Stroj ki ima npr.: 1000W porabi 1 kW električne energije v 1 uri ob njegovi maksimalni obremenitvi.
Moj kruhomat ima 850W, torej porabi v 3 urah, kolikor traja ves postopek, 2,5 kW, kar znese 57 sit, čeprav naj bi porabil manj, ker vmes tudi počiva. Cena kW mi glede na položnico znaša malo manj kot 23 sit. Glede cene materiala pa sam veš kaj boš noter dala. Jaz trdim da se zeloooooooo splača. Pa topel kruh tako diši…

Najsa,
hvala za kalkulacijo!

Bacek,
sama sem nekaj gruntala, ampak se mi je ustavilo pri elektriki – nisem nekako mogla dogruntat, koliko točno pride ta strošek.

Asja,
tudi jaz sem najprej kupila kruhomat prav zato, ker sem se pri kupljenem vedno spraševala, kaj vse je not. In prav zato mi je doma pečen kruh mnogo ljubši!

Sigurno se izplača. Če kupiš moko v kakšnem mlinu je potem takekem še cenejše, kot če kupiš moko v trgovini. V receptih je omenjen kvas v prahu, tega pa lahko zamenjaš s svežim kvasom. Za eno peko ga uporabi samo pol. S tem prihraniš še dodatne tolarje ni sicer veliko, samo če boš pekla redno kruh se bo pa poznalo.
Si že spekla kruh? Ti je uspel? Meni na začetku ni ,vedno je naredil v sredini luknjo, ali pa mi je ušel čez rob. Tako da sem ugotovila, da mi najbolje uspe hitri program. Tega ki vse skupaj traja nekje dve uri. Tako da sedaj pečem vedno samo po tem programu.
Ča imaš še kakšno vprašanje vprašaj. Jaz pečem kruh v tem aparatu je skoraj tri leta.

V eni od revij Podjetnik ali Manager je bil narejen izračun in se izplača. Ta izračun je bil narejen na cenovni bazi.
Naštela pa ti bom druge prednosti na katere sem naletela, ko sem si to mašino kupila:
– iskala sem trgovino, ki bi ponujala kakšno večjo količino suhega kvasa (v naših so pakirane za eno peko oziroma če imaš manjši avtomat, porabiš malo več kot 3/4 zavojčka
– med iskanjem sem našla samo grosiste, pri tem pa tudi to, da pekovskim podjetjem ponujajo tudi toliko dodatkov, da je kar hudo: proti plesni, proti sušenju…vsega je bilo… Ko sem to čitala, sem mi je zazdelo, da se dnevno s kupljenim kruhom dobesedno bašem s strupom
– to mašino sem si kupila za na vikend, ki je v takem kraju, ki bi po zakonu o zaprtju trgovin v nedeljo mene kar precej prizadel
– tako smo začeli na vikendu “delati” svoj kruh in smo bili vsi zelo navdušeni
– včasih se zgodi, da izveš za obiske ravno v nedeljo dopoldne…. Pa vržeš v mašino malo moke in orehov ali kakšnega peteršilja in so vsi čisto v transu, ko to dobijo predse (namesto piškotov)
– ko sem na vikendu ponudila tqak kruh tudi vaščanom, ki tam živijo, so vsi to mašino že imeli doma na podstrešju. IN SEM VPRAŠALA ZAKAJ?
– Zato, ker če je to velika družina, težko napečeš dovolj
– midva z možem sva trenutno sama in sva si za vikend spekla štruco za tekoče potrebe in še eno za čez teden doma.
– kadar so prišli še otroci, sva pekla pač malo več glede na potrebe
– postopek je izredno enostaven in pušča prosto pot domišljiji, vse je vezano samo na količino
– kruh je IZREDNO dober in za majhne družine z eno odgovorno mamo ta aparat vsekakor priporočam – izračuni kažejo, da se privarčuje tako pri zdravju kot tudi pri denarju
– ZAKLJUČEK: ŠE VEDNO JE CENEJE, ČE SI KRUH PEČEŠ SAM: PEČEŠ SI CENEJŠEGA IN BOLJŠEGA.
Vprašanje je samo, koliko vas je v družini: Drnovšek si lahko svoje žemljice gnete in peče kadar hoče, ker je pozabil, da matere danes hodijo tudi v službo, da lahko svoje otroke pripeljejo do kakšne izobrazbe.

Sem ZA nakup, če so pogoji izpolnjeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close