Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Modelčki za spekulass

Modelčki za spekulass

A morda katera ve kje bi se dalo kupit modelčke za spekulass piškotke. Zelo bi si želela imeti te modelčke. Sedaj jih pečem samo tako, da jih narežem v kvadratke z “radlčkom”, da imako vsaj malo cikcakastega robu.

Na forumu Kulinarika sem prebrala, da se dobijo v Celovcu, sedaj pa tudi v Mulerju.

Tale bo sedaj čisto neumestna, ampak letos poleti sem jih videla na Nizozemskem.
Poskusi jih naročiti preko spleta.

V mulerju jih nimajo. Žal sem šla tja zastonj.

LEP POZDRAV

ali mogoče imaš recepte za spekulass kekse?

LEP DAN

A kdo ve ali je paprenjak po hrvaško alla speculas piškot? na sve i svašta je 6 modelov lesenih pa ne vem če je to to…

oduct_details/flypage,shop.flypage/product_id,610/Itemid,1/

p, maja

Babi je pred časom iz knjige Kolači vaš ponos prepisala tale recept:

 ½ kg bele moke
 6 g pecilnega praska
 25 dag sladkorja
 1 vanili sladkor
 2 jajci
 20 dag masla
 10 dag zmletih mandljev/lesnikov
 2 kaplji esence grenkih mandljev
 2 nozevi konici zmletega kardamoma
 2 nozevi konici zmletih klinckov
 1 zvrhano zlicko zmletega cimeta
Moko zmesamo s pecilnim praškom in presejemo na desko. Na sredi kupcka naredimo jamico. Vanjo damo sladkor, vse začimbe, jajca in zmesamo z delom moke v grobo kaso. Zelo mrzlo maslo narezemo na kosce, stresemo na kaso, potresmo z olupljenimi in mletimi mandlji ali lesniki in posujemo s preostalo moko. Vse skupaj ugnetemo v gladko testo, ki naj pociva ½ ure v hladilniku. Testo tanko razvaljamo, izrezemo po fantaziji, povabite zraven otroke. Delati moramo kar hitro, da se mascoba ne topi, po moznosti v hladnejsem prostoru. Z lesenimi modelcki bi bilo res krasno, prej jih je potrebno posuti z moko. Peces na peki papirju priblizno 10 minut na 175-200°C.
Od začetka so trši, potem se malo zmehčajo in so krhki.

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close