Najdi forum

kako naj naredim repo, da bo imela okus….zraven pa pire in ne vem še

Jaz jo pripravim ali samo ali pa kot bujto repo.
Skuham jo v vreli vodi, na začetku dam zraven kakšen strok česna in lovorov list (to na koncu poberem ven), čisto na koncu, ko je že kuhana dodam sol in poper, ter če je zelo tekoča(odvisno od količine vode, ki sem jo dala na začetku;včasih jo je potrebno tudi malo odlit stran) naredim malo podmeta. Zraven ponudim žgance ali matevža in pečenico/krvavico.
Bujta repa se skuha enako kot zgoraj, samo s to razliko, da na koncu zraven dodam še pasiran kuhan krompir in to premešam. Zraven pa zopet pečenico ali krvavico.

Jaz pa bujto repo kuham takole ponavadi en kilogram skupaj): najprej prevrem in odlijem vodo, ker nimamo radi kislo, nato v vodo oddam še dve pesti prosene kaše, lovor, česen, poper,sol, kuham kake pol ure,nato dodam podmet iz moke, vode in smetane, kisle ali sladke, kuham še 10 minut, po okusu še solim, zraven lahko katerikoli krompir, mi imamo tako repo zelo radi, tudi otroci.
Ker jo je to veliko jo, preden dodam podmet ponavadi nekaj vzamem stran in zamrznem. S smetano zamrznjena ni tako dobra, ker se smetana sesiri.

Repo operem, zalijem z vodo, da je pokrita. Vre cca 30 minut. Posebej skuham krompir v koščkih. Le-tega zmečkam, vodo prihranim. Dam skupaj repo in krompir in dolijem krompirjevko in še par žlic kuhanega fižola, solim, rahlo vre par minut, dodam razpuščene ocvirke v katere sem stisnila strok česna. Dober tek!

Na olju malo preprazim cebulo, dam gor repo in cisto malo zalivam, ravno tolio, da se ne prime. Tako repo dušim do mehkega, traja pa kar nekaj časa. Dodam pa se malo česna. Posebej naredim pire ali matevža.

Helena

No, jaz delam enako kot so napisali predhodniki. Včasih za boljši okus dodam še malo Vegete.

Lp, Eca

Repo operem, da je manj kisla. Nalijem vodo, dam malo prekajenih reberc(samo toliko, da je lepšega okusa), začimbe in kuham, da se repa malo zmehča. Posebej rahlo prepražim moko in dodam v moko rdečo mleto papriko, odstavim s štedilnika in zakuham v repo. Se mi zdi, da ravno ta zaprška(ne vem ali sem prav napisala) da pravi okus.

Lep pozdrav in dober tek.

Jaz dam repo kuhat v nekaj vode, dodam govejo jušno kocko (čeprav je sicer v kuhi uporabljam zelo malo). Proti koncu pa na ocvirkah prepražim čebulo, dodam žičko moke in le to zmešam med repo. Vedno je zelo okusna…

Mene pa zanima, če katera pripravlja nekisano repo. Kako naj jo pripravim?

Olupljeno repo narežem na kocke, zalijem z vročo vodo in skuham v slani vodi. Prav tako skuham posebej na kocke narezan krompir.
1.možnost
Naredim bledorumeno prežganje in vanj stresem odcejeno repo in krompir z malo krompirjevke. Dodam malo kumine, povrem in jed je gotova.
Druga možnost je, da kuhano in odcejeno repo in krompir zabeliš z ocvirki ali zaseko.
3.možnost
Kuhano repo zalijem z malo mleka, dodam malo moke, kumine in prevrem.
Na koncu dodam smetano in pretlačim kot pire krompir. Zraven dodam na koščke skuhan krompir.
Nekaj koščkov repe dodam tudi krompirjevi ali zelenjavni juhi.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close