Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KOKOSOVO MASLO

KOKOSOVO MASLO

ČE UPORABLJATE KOKOSOVO MASLO MI PROSIM NAPIŠITE ZA KAJ VSE GA UPORABLJATE. ALI SE LAHKO UPRABLJA V RECEPTIH NAMESTO MASLA OZ. MARGARINE.

V pekariji se fajn obnese, ti samo zamenjaj. Jaz ga striktno uporabljam za pripravo čokoladne glazure.

Tudi jaz uporabljam samo za priprave čokoladnih glazur. Glede na to, da se bliža konec leta in peka piškotov bo poraba kar velika.

Letos sem se odločila, da bom z čokolado oblila tudi sušeno sadje. V mislih imam jabolčne krhlje, ki mi jih je nasušil oče. Mislim, da bo zelo dobro.

Hvala za informacije. Me prav zanimam kakšen okus bo imelo potem pecivo. Okus kokosa namreč zelo obožujem.

Fani, NITI MALO nima okusa po kokosu 🙂

Tajč in LoniM, kakšno razmerje pa data med maslom in čokolado? 1:1?

Navadno 2 dela čokolade in en del masla. Če hočem bolj mehko glazuro, dam več masla in obratno.

Sama dodajam kokosovo maslo po potrebi. To pomeni, da stopim približno 50 g masla, dodam na koščke nalomljeno čokolado in mešam. Če je čokolada zelo gosta dodam še nekaj stopljenega masla, če je pa preredko pa dodam še čokolado.

Vse je odvisno od tega, za kaj nato uporabljam tako čokolado.

Hvala obema.

Za glazuro že, kaj pa če ga zamenjaš namesto masla v testu za piškote?

Isto količino kot je navedena za navadno maslo oziroma margarino.

In kje je prednost tega masla?

lp

Lili, ne bi ti vedela povedati, sem pa enkrat brala v Oni, da kako je ta maščoba po sestavi zdrava in po krivici zapostavljena. To je vse, kar sem si zapomnila.

LP

O kokosovem maslu si lahko nekaj preberete tukaj:

Lp, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close