Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Omaka iz repkov kozic in bučk

Omaka iz repkov kozic in bučk

Hoj!

A ima katera idejo, kako narediti omako iz repkov kozic (zmrznjenih) in bučk za testenine? Sem jo jedla v eni gostilni in je bila zelo dobra.

Hvala, Ajs

Živjo!
Sama sicer z zamrznjenimi kozicami še nisem kuhala, bi jih pa najprej v posodi odmrznila in toliko pokuhala, da bi vsa voda izparela. Nato bi v drugi posodi prepražila na drobno narezano čebulo, dala zraven poljubno narezane bučke in malo nasesekljanega česna. Ko bi se bučke zmehčale, bi jih začinila( sol, poper, malo muškatnega oreščka) in dodala odmrznjene kozice. Potem bi vse to prelila s sladko smetano(lahko tudi s kislo) in še malo pokuhala, po potrebi dodala še kakšno začimbo.
Upam da sem ti bila kaj v pomoč!

Lep pozdrav!

Ajs poglej na Kulinariko, sem tudi jaz spraševala podobno, le brez bučk, če ti pride prav:

p

Lahko si olajšaš življenje in narediš takole:

Na malo olja prepražiš drobno narezano čebulo, ko postekleni dodaš zamrznjene kozice, čez kako minuto dodaš še bučke, narezane na majhne kockice, pražiš kratek čas (toliko, da izhlapi voda iz kozic). Dodaš česen, sol, poper, zaliješ s suhim belim vinom. To je to. Nekateri dodajo še sladko smetano in peteršilj. Po okusu.

Pazi le, daomake ne kuhaš predolgo časa ker kozice potem postanejo gumjaste.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close