Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika popečeni kruhki v oddaji Nedeljsko popoldne

popečeni kruhki v oddaji Nedeljsko popoldne

Ali kdo ve recept za tiste popečene kruhke, ki jih je delala Anja Tomažin v oddaji Nedeljsko popoldne ? Oddaja mislim da je bila cca 14 dni nazaj. Če veste še kakšen recept za popečene kruhke se priporočam (tistega s šunko in sirom obvladam, kaj bolj izvirnega iščem).

Hvala !

Popečeni kruhki z jurčki
Kopirano iz spletne strani TLPja:
Pa še link:

Sestavine:
10 kosov toasta
2 srednje velija jurčka (očiščena narezana na lističe)
150g naribanega sira
4 velike žlice kisle smetane
5 jajc
3 stroke česna (sesekljane)
peteršilj
sol
poper

Priprava:
Jurčke očistimo, operemo, osušimo na kuhinjski krpi in narežemo na rezine. V skledi zmešamo nariban sir, kislo smetano, jajca, sesekljan česen in peteršilj. Solimo in popramo. Narahlo primešamo narezane jurčke. Z maso nadevamo toaste jih zložimo na pekač in pečemo v segreti pečici na približno 180oC približno 15 minut

Pozabila sem dopisati recept za še ene, nam zelo dobre popečene kruhke:

Na toast položiš rezino paradižnika (narezan tako da so krogci), malo soliš, daš gor tuno iz konzerve in čez rezino sira. Ko je pečeno okrasiš z drobnjakom ali peteršiljem.

Hej Pokora, najlepša hvala za oba recepta. Bom preizkusila kar oba, saj se tudi tale s tuno slastno bere. Super !

Jaz včasih naredim toaste s šampinjoni.

Na čebulici popražim šampinjone, solim in popram. Ko spustijo vodo jih odstavim in malo ohladim. V posodi zmešam nariban sir, jajce in malo k. smetane (zmes mora biti kompaktna), dodam ohlajene šampinjone. Zmes dam na toaste in popečem v pečici.

Nasitno in kalorično, ampak včasih se pač moramo malo pocrkljati;)

zelo dobro je tudi, če toast namažeš s paradižnikovim pestom, daš gor sir in če so doma mesojedci še pršu. jaz to spečem kar v toasterju-moji otroci so nadušeni

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close