Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika SLADKORNI LED

SLADKORNI LED

Živijo punce,

mene pa zanima če se da iz sladkornega leda tudi oblikovat ali je samo za preliv torte. Rada bi namreč naredila okraske iz sladkornega leda, vem da jih lahko delam iz marcipana samo je drag.

Če ima katera recept za sladkorni led ali kaj podobnega iz česar bi lahko oblikovala lepo prosim

Čao, Jančka

Ja, iz sladkornega leda se lahko oblikuje. V beljak daš toliko sladkorja v prahu, da dobiš maso kot plastelin. Od medenih hišic vem, da sem dajala 20 dag sladkorja v 1 beljak, pa je bilo še vedno gosto tekoče, tako da več kot 20 dag :-)) V ostanek sem enkrat dodala sladkor in poskusila, gre. Tudi barvaš lahko.

Je pa nekaj drugega. Odkar sem tukaj na forumu prebrala navodila (in navdušenje) od Babi in Zale za izdelavo marcipana, ga vedno naredim sama. Tako enostavno je, lepo se da barvati, veliko ga pride, lahko se prepustiš domišljiji. Ostanek shranim v vrečko in v hladilnik za drugič. Kupiš cele neolupljene mandeljne, to se mi ne zdi tako drago, dodaš sladkor v prahu in malo beljaka, to je vse. Poišči z iskalcem, večkrat smo obujali to temo. Če ne najdeš, lahko prekopiram iz svojih zapiskov. Verjemi, ko sem se enkrat opogumila in poskusila, ne neham več :-))

LP Mimi

Hvala Mimi,

očitno bom res probala z marcipanom, sem ga že kupla, ker me baše cajt, naslednjič ga bom probala sama naredit kot si napisala, saj sem v beljak zmešala že več kot 20 dag sladkorja pa je še kar pocasti, tak da ne vem če bo kaj s tega.

No, grem doktorirat, hvala ti za nasvet

Jančka

Če želite zeleni marcipan – zmešajte olupljene zmiksane pistacije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close