Najdi forum

Mufini

Ali imate kakšno idejo glede mafinov za martinovanje? Bi bili dobri, če bi jim dodali rozine ali lešnike, orehe…? Mislila sem jih obliti še s kakšno kremo-karamelno npr. pa me zanima ali bi bilo to pretro za jesti z žličko? Imate ideje?

manca

Delam jih na sto načinov – sladke, slane, tudi orehe sem že dajala not. Prelivala jih nisem še nikdar, bi pa moralo biti ravno tako fajn. Rajši pripravim kakšen namaz za zraven – predvsem k sladkim paše rumovo maslo (maslo, sladkor, malo ruma…)

Pa zanima me nekaj: Zakaj z žličko? Mi jih jemo kar tako, kot piškote.

Ker gre za gostilniško sladico. bi bilo čudno z žličko in prelivom?

manca

Poskusi te ……(kopirani z drugega foruma):

AFTER EIGHT MAFFINI

1/2 skodelice moke
1/2 skodelice sladkorja
1/4 skodelice grenkega kakava
1 jedilna žlica pecilnega praška
1/4 čajne žličke soli
1 stepeno jajce
1 skodelica mleka
1/4 skodelice stopljenega masla
1 skodelica After eight čokoladic

V prvi skledi zmešamo moko, sladkor, kakav, pecilni prašek in sol. V drugi pa jajce, mleko in maslo. Drugo mešanico dodamo suhim sestavinam. Mešamo samo, dokler se ne sprime. Rahlo primešamo na koščke razlomljene čokoladice.
Maso damo v pomaščen pekač za mafine (lahko uporabimo tudi papirne podstavke). Luknjice napolnimo nekako do polovice.
Pečemo na 180 do 190 stopinjah od 15 do 18 minut.
Pečene pustimo še 5 minut v modelu.

Pa še en ….:

MUFFINI

Sestavine:
2 skodelici moke
1/2 skodelice sladkorja
1 pecilni prašek
1 ščepec soli
1 jajce (jaz dam ta veliko)
1 vanilijev sladkor
70 g zmehčanega ali stopljenega masla
1 skodelica pomarančnega soka
nasekljana čokolada (po želji – okoli 100 g)
olupljena naribana jabolka (skodelica ali dve)
rozine (50 do 100 g, po okusu)
suho sadje, narezano na koščke (po okusu, kot rozine)
oreški (po okusu, kot rozine)

Dobro namastimo modelčke za muffine (če jih imamo) ali pa položimo po dve papirnati posodici drugo v drugo in jih damo na pekač. Nasekljamo čokolado in oreške, če jih bomo uporabili in narežemo suho sadje na koščke, rozine lahko namočimo v mlačno vodo ali rum. Pečico segrejemo na 225 stopinj.

Moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor ter sol zmešamo v eni posodi, v drugi pa razžvrkljamo ali zmeljemo jajce, maslo in pomarančni sok ter oboje narahlo zmešamo skupaj, le toliko, da se suhe sestavine rahlo navlažijo. Na koncu zelo zelo na hitro primešamo še naribana jabolka, nasekljano čokolado in rozine ali/in drugo suho sadje in /ali nasekljane oreške.

Modelčke takoj, ko je testo zmešano, napolnimo do cca 2/3 in pečemo približno 15 minut pri 225 stopinjah.

a se dajo jesti z žličko? Kakšen preliv pa bi pasal zraven? Mogoče karamelni, medeni, čokoladni…?

manca

Po moje jih lahko jeste tudi z žličko in prelivom, če že na vsak način to želiš. Hehe, glavna prednost mafinov je sicer to, da se primejo v roko in da jih ni treba jesti z žličko na krožniku.

Naredi bolj mehke, bolj podobne biskvitu, tj. več jajc in manj moke. Preliv je lahko kakršen koli od naštetih, naj pač paše k osnovni masi. V tem primeru naj bo bolj tekoč. Ta prave mafine za v roko jaz večkrat oblijem s čokolado, temno ali belo, vendar tako, da se strdi in ne paca po rokah.

V osnovno maso lahko dodaš mlete ali nasekljane oreške, lahko sadje…
Na srečanju (15.sep) je Danica naredila takšne, da je noter dala cel Cherry bonbon, tisti iz bonboniere. Joj, je bilo dobro. Čokolada se je stopila, vendar ostala na sredi mafina, potem pa še tista višnja/češnja z likerjem… Ena boljših idej. Recept najdeš pri reportaži s srečanja ali pri postih z imeni “srečanje” ipd.
LP Mimi

Mimi, tale ideja z bombonom je pa super. Bom preizkusila še ta teden.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close