Najdi forum

puding

Prosim, povejte mi kje in kako uporabljate prašek za puding (razen, da skuhate puding v mleku) ?

Sem brala spodaj, da nekatere date puding v palačinke….(skuhan puding ali prašek?).

Večkrat skuham otrokom puding iz vrečke in me zanima, kako bi se še lahko uporabil puding?

Za pripravo krem – za torte in peciva
LP

Puding zakuham namesto v mleko v prekuhana naribana jabolka in to zmes dam med dve plasti piknik piškotov zloženih v pekač. Premažem še s smetano. Enako delam tudi z navadnim pudingom na mleku, ker našim iz skodelice kar ne gre, kot tako “pecivo” pa ga kar pojedo. Potem pa se lahko poigraš in daš plast piškotov (vedno na kratko pomočim v mleko), vanilijev puding in še eno plast piškotov pa čokoladni puding. Na ohlajeni puding lahko zložiš na kolesca narezane banane in pokriješ s smetano…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Puding je bolj okusen, če damo mleku poleg sladkorja še ščep, ali dva soli.
Rada za spremembo kuhanemu pudingu primešam stepen beljakov sneg, vendar to čisto na kratko in previdno, toliko da se ga vmeša. Rumenjak pa že prej vmešam v pudingov podmet.
LP E.

Pri nekaterih receptih za skutne torte oz. skutne kreme dodaš prašek za vanilijev puding in spečeš. Je prav dobro.

In pa seveda cela rajda biskvitnega peciva, biskvitnih rezin, kjer namesto kuhanja prave kreme “pogoljufaš” s pudingom :-))

Zadnje čase več praška za puding porabimo za vročo čokolado kot za sam puding. Žličko praška za puding zmešam z nekaj čokolade v prahu in malo pravega grenkega kakava, malo sladkorja, razmešaš v malo hladnega mleka, doliješ mleko do vrha in skuhaš. Jaz v mikrovalovni. Nastane vroča čokolada, rahlo gosta in seveda dobra zaradi prave čokolade. V bistvu pa je to tako ali tako bolj redek vroč puding. Podobno lahko narediš belo vročo čokolado z vaniljevim pudingom. V slaščičarni sem videla množico ponudbe za razne vroče čokolade, potem pa sem videla, da pravzaprav v zgornjo vročo čokolado samo dodajo arome, npr. cimet, mentol…
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close