Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kutnje kaj iz njih

kutnje kaj iz njih

Dobila sem jih eno gajbico in nimam pojma kaj naj z njimi..kako jih pripravljate ve

Mislim da je spodaj nekje odprta tema za delanje marmelade iz kutin. mmmm. Sicer pa je dober kompot iz kutin, verjetno bi se ga dalo tudi vložiti za ozimnico.

Lp; ela S

Kutinov žele:

Marmelada iz kutin:

Pita iz kutin in hrušk:

Tudi mi smo danes obrali našo ljubo kutino in jih je ravno za eno gajbico. Najprej si bom zopet ene tri nesla na okensko polico v pisarno, da bo dišalo in svetilo kot sonce. Potem jih bom malo razdelila prijateljicam, po eno ali dve, za isti namen.
Kar bo ostalo, bom najprej skuhala žele, iz ostanka z dodatkom jabolk marmelado. In letos bi rada naredila še en pekač kutinovega sira, kot ga je opisala OO. Ko bo prilika, bom kocke oblila s čokolado, mogoče za v božično košarico?

Tako da… se bojim, da mi bo kutin zmanjkalo.

Drugače jih lahko dodajaš v kompote, zelo lepo dopolni okus. Če pečeš karkoli mesnega, krhelj ali dva kutine zraven dodata svojo noto. No, jaz običajno eno manjšo kutino prerežem na pol ali na četrtine in dam vse skupaj, pečeno je potem prav dobro za mojo prilogo, jem samo meso in pečene kutine, ni boljšega.

Včasih so kutine dajali v omare med perilo, je vse lepo dišalo.

In nikar ne hiti, kutine v shrambi stojijo tedne in tedne. Sproti jih malo gledaš, še kakšna začne gniti.

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close