Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika s čim navlažiti biskvit

s čim navlažiti biskvit

naredila bi Torto ježek (na kul.slo je recept s slikico). Pa me zanima, s čim lahko najokusneje navlažim biskvit, da ni ruma (torta je za otroke).
Poleg tega nimam pojma, koliko se navlaži, da ne bo ne premokro ne presuho. Namreč, nisem še delala torte, in se bojim, da bo izpadlo slabo.

S pomarančnim sokom vedno pride dobro. Pa ne mislim sveže stisnjenim, ampak tistim iz tetrapaka.
Glede količine: je odvisno od tega, kako rahel oz. kompakten biskvit imaš. Če je biskvit bolj rahel, je treba navlažiti manj, sicer boš imela moker pac.
Jaz delam tako: sok v šalčko in z žlico potem razporedim po biskvitu. Lepo okrog in okrog, da pride po celem. Po občutku. 🙂

mleko, mleko s smetano, sok od sadja (višnje, breskve), ……..

… mleko s kakavom. Vse vrste sokov, tudi razredčen malinovec, če ni drugega.

Glede količine je nehvaležno govoriti. Jaz sem morala nekaj tort “uničiti” v moker poc in nekaj tort postreči obupno suhih, da sem nekako prišla do občutka. Pa še sedaj ne bi dala roke v ogenj, hehe :-))
Za običajno torto 26 cm si ponavadi pripravim 2 dl tekočine in jo počasi po žlicah zlivam po vseh plasteh. Ponavadi porabim vse in ni preveč. Je pa odvisno tudi od nadeva, če je mokra krema ali smetana, biskvit potegne nekaj vlage že od tam. In seveda je odvisno od biskvita, suh tortni biskvit posrka več.

Nikoli nisem računala, da bi navlažene smetanove sadne torte prelagala. No, nikoli po tistem, ko sem enkrat nameravala natanko to, na koncu pa pri dokončno okrašeni torti ugotovila, da je dno tako razmočeno, da ga ne morem prijeti z ničemer, kaj šele z dvema dolgima nožema. Takrat sem obupana z zaprtimi očmi podložila roke in prenesla toliko torte, kolikor mi je ostalo na rokah, ostalo sem potem z žlico zamazala okoli in še enkrat okrasila s smetano. Sočna pa je bila, sočna, so rekli jedci :-))
LP Mimi

Jaz najraje navlažim biskvit z mlekom za čokoladno torto npr. ali s sokom kompota za sadno torto. Kako navlažim – precej enostavneje kot z žlico je, pokapanje s pomočjo lončka z nastavkom z luknjicami, ki ga uporabljajo dojenčki, ko se navajajo pitja iz skodelice 😉

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

J akoličina je precej odvisna od biskvita…tudi jaz pri svojih ka rveliko tortah ne morem rečt za točno količino,ampak tako po občutko dober dcl za eno plast (kar je tudi odvisno od debeline 🙁 ).
Vlažim: ali z mlekom,ali kakvom ,ali sokom od kompota,tudi odvisno kakšen je nadev torte.
Za vlaženje torte sem si pa “naredila” takole: plastična steklenička od tekočega jogurta (jogsi od Dukata ali kako se že reče) je zelo uporabna.Pokrovček sem naluknjala in to up. za vlaženje…je res krasno,ker dokaj enakomerno navlažiš. Podobno je pripravici,ki so jo imele naše mame in babice za vlaženje perila pred likanjem :-)))))

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

sem spekla čokiladno torto in navlažila biskvit s pomarančnim sokom. Bilo je zelo dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close