Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika 5. KULINARIČNO SREČANJE UPORABNIKOV FORUMA PREHRANA

5. KULINARIČNO SREČANJE UPORABNIKOV FORUMA PREHRANA

Končno reportaža in slike iz srečanja :-))))

lepo se imejte in kuhajte še naprej:-)))

Usoda pozna poti po katerih se ji izogibaš. Blog >>> Glina zdravi http://trgovina.over.net/home.php?cat=382

No, pa še link:

Usoda pozna poti po katerih se ji izogibaš. Blog >>> Glina zdravi http://trgovina.over.net/home.php?cat=382

Vidim, da ste se spet imeli super… in poleg vseh dobrot… tista risba jabolka je čudovita.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

To je bilo pa hitro in zelo izčrpno.

Hvala ustvarjalkama tega prispevka.

Mateja

Res lepo in verno, hvala ustvarjalkama. Tisti, ki vas ni bilo, pa kar cedite sline :-)) Do naslednjič.
LP Mimi

Hej!

Čeprav sem želela že prej kaj napisati, sem se vzdržala do reportaže s fotkami:)

Resnično mi je žal, da se srečanja nisem mogla udeležiti in zdaj, ko sem si vse ogledala, so oči malo slane ( kot pravi neka pesem).

Obrazov, ko jih že poznam, ni prav veliko, a z veseljem ugotavljam, da se je v ” krožek” vključilo veliko novih. Seveda z novimi idejami:) Tako je tudi prav!!!

Slikce so zelo vabljive, recepti tudi in Sladke sanje bodo že kmalu na moji mizi.

Naslednjega srečanja bi se zelo rada udeležila, saj je tam v prijetni Mieletovi kuhinji z vami zelo lepo in čutiš iskreno iskrivost.

Mimi je zakon in sem prav vesela, da povezuje recepte treh let z novimi.
Torej, tradicija traja:)

Tajč je verjetno skuhala krasno marmelado, za prste obliznit. Tudi sama sem jo pridno kuhala iz sliv, divjih breskev,… marelic, višenj, ki sem jih zamrznila takoj po obiranju. Seveda je v mojih marmeladah minimalna količina sladkorja, v nekaterih tudi nič, zato pa je dodan kardamom, ingver, klinčki in skorjice cimeta. To tako plemenito diši:)

Danica je seveda bila ves čas “on charge” pri svojih aparatih in Primož chef s svojo hobotnico:)))

Jabolko enkratno… Manca pa že cela gospodična:)))

Lep pozdrav vsem s še vedno tople sončne obale Babi

Uh, kako je to lepo pogledati, ko vidiš, da se ljudje srečujejo in uživajo.

Jaz bi pa recept za sladico, ki na sliki zgleda več kot čudovito, je pa prva slika pod naslovom Ježki, bombice, kroglice (varianta MimiN iz Simoninega biskvita).

Čudoviti ste, zelo rada berem vaše recepte, preizkušam in predvsem sem vesela vaših komentarjev. Če bo kdaj nanesel čas, se vam pa tudi pridružim.

lp

Zivjo!

Ja fotke in recepti so res super. Res je bilo hitro objavljeno.
Sem bila tam in sem zelo, zelo uzivala. Sem bila namrec prvic in je bilo res super. Doma sem ze naredila hobotnico pod peko, puslice, …
S seboj sem prinesla sladico in seveda brez recepta, tako da ni objavljen. Se mi zdi, da je ze zanimanje in ga bom napisala jutri, imenuje pa se Peceni zamorcek *slika pod receptom jezki, bombice…*.
Sem ena od *kuharici*. Obe kuharici sva zelo navduseni nad dobrotami in izkusnjami, ki sva jih dobili.
Lep pozdrav Mojca

emba, recept lahko pošlješ tudi meni in ga bom objavila pod tvojo sladico:-))))

Babi, res smo te pogrešali, tudi punce so spraševale, če bo tam tudi tista prijazna Babi:-))) lep pozdrav na primorsko tebi in Bojki…

Zivjo!

Recept za Peceni zamorcek

210 g margarine
210 g sladkorja
1 vanilin sladkor
6 jajc
105 g kakava ali naribane cokolade
105 g mletih orehov
6 zlic mleka
150 g moke
1 pecilni prasek

Preliv
malo ruma
200 g jedilne cokolade+50 g masla

Umesamo margarino, rumenjake, sladkor, vanilin sladkor in kakav. Dobro spenimo. Dodamo mleko, mlete orehe, moko, pecilni prasek in sneg beljakov. V namascen pekac (jaz vzamem kar tega iz pecice, velikega) ulijemo nastalo zmes in pecemo med 160 in 180 stopinjami Celzija 40 minut. Pecen biskvit malo ohladimo in se mlacnega prepojimo z rumom in polijemo s cokoladnim oblivom (jedil. cokolada+maslo). Vec je obliva bolje je. Okrasimo lahko s kokosom, cokoladnimi mrvicami, sladko smetano (na fotografiji so na vrhu cokoladne kapljice). Cez noc pustimo v hladilniku. Narezemo na majhne kocke.

Lep pozdrav Mojca

100x hvala za recept.

Lep vikend.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close