sacher – bela
Zelo pogosto pečem Sacher torto po receptu iz tega foruma. Sedaj pa si je moja princeska zaželela metuljčka. Problem je v tem, da otroci ne marajo nobene smetanove kreme, zato prihaja v upoštev le Sacherica. Je že katera poskusila in je namesto črne čokolade uporabila belo čokolado? Je uspelo? Iz “bele Sacherice” bi potem lahko naredila lepega metuljčka. Se lahko kaj sfiži?
Hva in lep dan vame želim!
Enkrat sem že torto oblila z belo čokolado, takrat sem naredila dve hkrati, belo in črno. Čisto v redu je šlo, enako kot z rjavo čokolado.
Vendar… punce so že pisale o tem, tudi da se je sfižilo. Vse skupaj je povsem odvisno od kvalitete bele čokolade. No, saj je isto pri temni, mar ne? V trgovinah imajo belo kuverturo, ki je naj ne bi mešal z nobenim oljem, maslom, smetano ipd., samo stopiš in obliješ. Menda je v redu. Če prebereš veliko postov, vidiš, da vmes katera poroča, da ji je dobro uspelo tudi z navadno belo Milko. Jaz sem enkrat v belo kuverturo dodala olje, podobno kot pri temni čokoladi, pa je nastala katastrofa.
Zase lahko rečem, da sem bolj ziheraš. Belo čokolado/kuverturo sem šla iskat v industrijsko trgovino Pekarne Vrhnika v Črnučah na Brnčičevi, je profesionalna in res dobra. Pakiranje 2,5 kg, vendar proti tisti v Mercatorju precej ceneje. Sedaj jo imam doma, stalno malo stopljene v lončku in prav fino je, ko čez običajni temen čokoladni obliv potem nakapljam še nakaj kapljic ali črtic bele čokolade. Tudi mafini, obliti z belo čokolado, so nekaj posebnega.
Aja, na forumu so v zvezi z belo čokolado odsvetovali barvanje z jedilnimi barvami. Menda so za barvanje čokolade posebne mastne barve.
Naj ti metuljček dobro uspe !
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.