Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Piškoti-recept

Piškoti-recept

Prosila bi za recept za čisto navadne piškote, delane na strojček za mletje mesa. Moja mami je včasih delala te piškote in sem jaz ful rada sodelovala
zraven. Bom to prakticirala sedaj z mojima dvema otrokoma.

Hvala.

Mojca

Pozdravljena!

Jaz jih delam po tem receptu:

75 dkg moke
1 pecilni prašek
25 dkg masla ali margarine
25 dkg sladkorja
4 jajca

Pecilni prašek in sladkor vmešaj med moko, nato primešaj še maščobo in jajca. Najbolje je, da ne miksaš z el. mešalcem, ampak kar ročno s kuhalnico in na koncu oblikuješ hlebček z roko. Pustiš počivati pol ure na hladnem.

Pečeš na 175 °C do tako dolgo, da ustrezno porumenijo oz porjavijo.

Hvala.

Mojca

Najbolj univerzalen recept, kar jih poznam za piškote – sedaj ga znam že na pamet, hehe.

1/2 kg moke
1 pecilni
25 dag masla (ali margarine, z maslom so boljšega okusa)
20 dag sladkorja
2 jajca

Moko zmešaš s pecilnim. Dodaš mrzlo maslo, na hitro ga zrežeš in zdrobiš v moki v drobtine. Dodaš sladkor in jajca (aja, sladkor dam običajno že kar k moki). Na hitro pogneteš v testo, nato vsaj za 1/2 ure počivat v hladilnik.

Testa za piškote ne delaj z multipraktikom, se preveč segreje, piškoti so nekako zbiti in pusti. Sem poskusila oboje in se prepričala, da je res.

K zgornji osnovi lahko dodaš dišave (vanilijev sladkor, limonino lupinico), pride prav fino. Lahko dodaš kakšnih 10 dag kokosove moke, piškoti imajo potem čisto rahlo drug okus, konsistenca se ne spremeni.

Iz tega testa delam praktično vse piškote, od valjanih, na mesoreznico in na piškotomat.

LP Mimi

Tudi tebi hvala.

Mojca

Navadni keksi

30 dag moke, pecilni prašek, 10 dag masla, 1o dag sladkorja, 6 žlic mleka. Izreži s poljubnimi vzorci in premaži z jajcem.
Dobiš jih za veliko polno skledo.
Če jih razvaljaš tanjše, zložiš pa dva skupaj, vmes marmelado, posuješ s sladkorjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close