paprike
Ja, jaz jih nafilam, pokrijem s “pokrovčkom” od paprike in jih, surove, dam zamrznit. Ko jih rabim, nič ne odtajam, dam kuhat kar v zos, katerega še nisem zgostila. Počasi vre cca 40 min., nato zgostim, vendar pa dostikrat sploh ni potrebe. Aja: ko jih dam kuhat (zmrznjene), so pokrite do slabe polovice, nato jih nekje po 10 minutah obrnem z dvema kuhalnicama.
l p
Običajno jih malo več skuham naenkrat in jih zmrznem kar skuhane, zalite v omaki. Sama tega sicer ne delam, ampak nekatere omake gostijo z moko. Taka omaka po odtajanju postane “sesirjena”.
Me pa zanima, koliko časa jih kuhate. Zgoraj berem eno uro, druga 40 minut. Meni je to občutno premalo, saj se mi skuhajo v caa dveh urah, da so mehke. Ali se po odmrznenju toliko hitreje skuhajo, ali imate radi bolj trde?
LP
Eno uro kuham, če so zmrznjene paprike, da se še sredina pokuha (včasih celo do 15 min dlje). Sicer pa ko jih delam za sproti, ne kuham dlje kot 45 min. Je pa res, da najprej meso prepražim, preden nafilam paprike. Riž dodam, ko meso ni več krvavo, dodam pol skodelice vode in pustim pokrito 5 min. Nato polnim paprike. Fila in paprike so bile vedno mehke po 45 min kuhanja.
Lp, ela S
ps: sem pa že delala s surovim mesom. Ja, to pa je bilo trdo.
Raje dam surovo, neprepraženo meso, potem je nadev bolj kompakten in se bolj skupaj drži. Za omako, če se le da, narežem olupljene paradižnike in jih dam na prepraženo čebulo, na to vložim paprike. Na štedilniku zavre, medtem pa že prižgem pečico. Veliko kozico skupaj s pokrovko preložim v pečico in pustim precej več kot 1 uro, bliže 2 uri. Tako se tudi paradižnik čisto pokuha, kot tiste paradižnikove omake, ki se kuhajo tako dolgo. Ponavadi ni treba nič gostiti. Najmanj pa, da bi bilo podobno tisti mokasti rdeči omaki iz menze.
In joj, moji doma ne obrajtajo preveč paprik in paradižnikove omake, tako imam tole priložnost narediti največ enkrat na leto in še to bolj na silo. Meni je pa tako všeč…
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.