Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika marmelada v kotličku?

marmelada v kotličku?

Za darilo sem dobila litoželezen kotliček za kuhanje golaža, … , z volumnom 25l. Na etiketi piše, da je primeren tudi za kuhanje marmelad.

Ker imam ogromno sliv, me zanima ali se res lahko lotim kuhanja marmelade v njem? Ali je že katera tako vkuhavala? Kuhala bom zunaj, nad plinom, počasi. Je tudi tukaj pomembno, da je čim manj sliv notri na enkrat? Kako je z mešanje,m, je potrebno?

Takoj povem, da nimam izkušenj, samo vidim, da tudi druge ne.

Takole po občutku bi rekla, da lahko v kotličku kuhaš marmelado tako, kot so jo stare mame, tj. velika količina naenkrat, počasi, skoraj ves dan, tako da voda počasi izhlapeva in se marmelada gosti. Gotovo je treba mešati, bolj kot se gosti, bolj pogosto. Če se marmelada zažge, je hudič, je rekla moja prababica.

Da bi v takšnem kotličku kuhala samo po eno ali celo pol kg, gotovo nima smisla, jaz to delam v 2-4 kozicah hkrati na štedilniku.

Mogoče, če ima kotliček kolikor toliko široko površino, kuhaš po 2 kg. Ali recimo 5 cm visoko. Pa verjetno nima smisla, še vedno bi predolgo trajalo, sploh če imaš res veliko sliv. In ravno tako bi trajalo cel dan in ravno tako je potrebno mešati.

Tako da – kaj vem, nisem v posebno pomoč. Bolj za tolažbo in pogum…
LP Mimi

To je pa ideja !!! Kotliček imam, sadja dovolj. Izkušenj z marmelado še nimam,z golažem pa. Neverjetno,sploh se ne prijemlje!! Se opravičujem,jaz imam bakreno…tukaj se nič ne prijemlje. Sara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close