Najdi forum

sataraš

Na starševskem čveku so mi punce med drugim za hitro kosilo svetovale sataraš, pa sploh ne vem, kaj to je???

Me lahko prosim tukaj razsvetlite in zaupate še recept?

Hvala

Sataraš je zelenjavna jed – iz mešane zelenjave:
osnova so: čebula, paprika, paradižnik – vse narezano na rezine,
najprej na maščobi dušiš čebulo, dodaš papriko in nekoliko kasneje paradižnik, dodaš začimbe po okusu in soliš in to je to!
Možno je na koncu primešat tudi kakšno jajce (jaz ga ne pa je vseeno dobro).
Obstaja pa tudi varijanta sataraša z mesom – recimo piščančji file narežeš na kocke in ga zapečeš na maščobi potem dodaš še vso ostalo zelenjavo!
Dodaš lahko tudi razne bučke, jajčevec,…
Hitro in enostavno pripravljeno in dobro za pojest!

tako kot je napisala goca, le da jaz jaca obvezno dodam – je bolj nasitno! pa malo nasekljanega peteršilja obvezno. hitro, enostavno, dobro!
dober tek!

No, če ga pa vložiš v kozarčke, imaš osnovo za ekspres rižoto za celo zimo. Pri nas smo hudi porabniki sataraša na ta način, pripravim pa ga takole:
3 kg paradižnika
1 očiščene paprike
1/2 kg čebule
2,5 dcl olja (lahko tudi manj)

Vse skupaj vržem v multipraktik in zmiksam, pa v tavelik pisker za cca 2 – 3 ure, tako da fino povre (za kako tretjino vsaj). Potem pa v pollitrške kozarčke, še vroče, čez gosp. folijo in zaprem. Za našo družino je en tak kozarček ravno dovolj za rižoto (stresem v ponev, prepražim gor meso, riž in zalijem). vse skupaj je gotovo v dobrih 20 minutah. Podobno lahko sataraš uporabiš tudi za boranijo (namesto riža daš stročji fižol, jaz dam kar tistega od Ete v kozarcu).

Lp, Urša

predvidevam, da je 1 KG očiščene paprike? Da ga ne bom kaj pobiksala….

LP, Tatijana

absolutno, 1 kg očiščene, cca 1,5 kg jo torej rabiš. se opravičujem za napako. lp, u.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close