Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sadno skutino pecivo

sadno skutino pecivo

Talo pecivo je povzeto po razlicnih receptih. Malo tudi po Zalinem nebeskem vrtu, tako da ni zrastla cisto na mojem zeljniku…ampak vseeno pride mogoce komu prav za idejo 😉

Biskvit:
5 jajc
100 g sladkorja (po zelji lahko dodas vanili sladkor)
100 g moke
cca 5 zlic kakava (lahko dodas tudi malo pravega kakava)

Jajce in sladkor stepas kar nekaj casa, da se fino speni. Dodas moko s kakavom. Fino je, ce presejes in nato kr z metlico rahlo zmesas.
Das v namascen pekac za cca 20 min na 170°C.

Krema:
500g skute
1 sladka smetana (250ml)
gozdne sadeze ali pac katero drugo sadje, ki ga imas
zelatina
sladkor

Zmiksas smetano (jaz sem ji dodala kremfix), v drugo posodo das skuto, kateri primesas gozdne sadeze (ce imas zmrznjene, jih odtalis in odcedis). Zmiksas, med miksanjem dodas zelatino (jaz sem imela to novo, ki je ni treba stopit…zato sem to kremo tudi miksala), dodas sladkor in na koncu vmesas se sladko smetano. Biskvit medtem navlazis (poljubno…sama sem vzela mleko+rum…lahko das sok od kompota, kak drug sok…) in mu dodas kremo. Vse skupaj postavis za nekaj casa v hladilnik.

Dober tek!!

P.S. Sama sem na vrh hotela dodat se gozdne sadeze in prelit s prelivom. Tako, da lahko dodate se to.

Moje pecivo pa ni nobenemu vsec? 🙁

Oj,

mogoče ga bom danes poskusila narediti. Koliko sadja pa naj dam?

Lp

Kakšna pa je razlika med kakavom in pravim kakavom. Poznam samo enega in tega bi bilo 5 žlic sigurno preveč. A misliš s kakavom kakavni napitek, kot npr. Benko ali Milka. Pri receptih bi morale biti glede sestavin bolj natančne, kot v tem primeru. Kakav je kakav, vse drugo so mešanice.

Pa brez zamere. Pecivo ne more biti slabo, ker vsebuje toliko dobrega. Škoda, da smo na dieti.

LP

Sadja sem dala nekje med 250-300g. Je pa v bistvu po zelji, zato nisem napisala tocnih kolicin. Lahko bi dala vec, lahko tudi manj. Pa ce bos dala sadje se po vrhu, potem ga rabis vec.

Se opravicujem glede kakava. Meni osebno je kakav = kakavni napitek, pravi kakav = grenek kakav. Potem pa sploh nisem pomislila, da katera ne bi razumela.

Ce je se kaj nejasnega, kar vprasajte 😉

Sem naredila pecivo v soboto. Dala sem samo 2 žlici kakava (milka kakav), ker se mi je zdelo dovolj (gledano po g je bilo že to skoraj 50g).

Delala sem tudi prvič z želatino, ampak je vse dobro uspelo. Edino drugič bom dala zmrznjeno sadje, ker se mi zdi, da te jagode iz kompota niso ble tolk intenzivne.

Drugače pa dobr!

Lp, Petra

Emm…jaz sem delala z zmrznjenim sadjem. (s hofrovim…mi je full okusno). Bacek, super da si sprobala 😉 in da ti je bilo vsec!

Tudi jaz sem včeraj naredila to pecivo. Naredila sem eno napakico: v skuto sem dala sladkor, potem pa šele želatino…uffff, sem bila jezna:)) Recept sem gledala kar na računalniku, in ker je le-ta v sobi, sem letala sem in tja. Zasledila sem, da je treba dati sladkor potem, ko je z želatino že zmešano, ampak potem sem pozabila in dala prej sladkor. Takoj mi je kapnilo, da je to napaka in sem pogledala na vrečko z želatino, tam pa lepo piše, da priporočajo uporabo brez sladkorja…

No, meni se zdi, da mi ni čisto uspelo, vendar so otroci pohvalili, tako da…je bilo očitno dobro:))

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close