Najdi forum

rižota

Kaj menite o tem receptu?

Na olju podušimo čebulo, dodamo na obročke zrezan por in korenčka, s strgalnikom naribana na dolge široke trakove. Ko zelenjava ovene, dodamo riž, nekaj karija, popra, vse skupaj premešamo in zalijemo s primerno količino kropa. Posodo pokrijemo in rižoto kuhamo na šibkejšem ognju. Ko je riž že skoraj kuhan, ga odkrijemo, nanj naložimo osličeve fileje in spet pokrijemo za nekaj minut. Fileji so hitro kuhani, hkrati pa ostanejo sočni. Posodo odmaknemo, prilijemo smetano, posolimo in rižoto narahlo premešamo. Pokrijemo jo ter počakamo nekaj minut, da se okusi prepojijo.

Bi bilo dobro? Se ga lotim danes ali še raje pripravim “rezervno varianto”?
Hvala

Kristina

Dobro, zakaj pa ne. Ti se kar loti. Pa dober tek!

O kristina, to bom pa jaz tudi poskusila narediti, vendar povem ti, brez zelenjave ! Sicer je pa dobra ideja. Na rižoto dam jaz po navadi na koncu za oreh surovega masla, to da rižu “piko na i “.
LP E.

ali dodaš kislo ali sladko smetano???

Jaz bi dodala sladko smetano, če bi jo že. V resnici bi jo raje zamenjala za tisti oreh masla.
LP Mimi

Rada imam riž, rižote, ribe, ampak vsako posebej. Okus rižote po ribah pa mi nikakor ne sede, pa ne vem zakaj. Enostavno se mi upre. Joj….kak odgovor.

Nisi edina, ki ti riž z okusom po ribah ne sede. Vsi boljši kuharji rižoto
na koncu priprave “zabelijo” z malo masla.

Podoben recept sem jaz snela s hrvaške coolinarike in jo delam večkrat. Prvič smo bili tudi mi skeptični.

dodala sem sladko smetano in bilo nam je vsem super dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close