Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept za vložene paprike

Recept za vložene paprike

ki je preizkušeno dober – lepo prosim.
LP NEJA

5 l vode
2,5 l alkoholnega kisa
črni poper
12 dag soli
20 dag sladkorja
6 kg paprike

lahko tudi 1 dcl olja

Zmešaj kis, vodo, sladkor in sol in pusti, da zavre. Papriko operi in nareži na poljubne koščke. Papriko 3-5 min (odvisno kako trdo hočeš) kuhaj v prej zavreti mešanici (kuhaš po porcijah, ne vse naenkrat). Kuhano papriko naložiš v kozarce in zaliješ z vročo mešanico kisa in olja (če hočeš). Kozarce zapreš, pokriješ in počakaš, da se ohladi.

Še eno črtico za Trinin recept, tudi jaz sem delala (skoraj) natanko tako.
LP Mimi

Kaj pa če kar surove naložiš v kozarce in preliješ z vročo mešanico? A bi to šlo?? Zdi se mi namreč, da če jo prej pokuhamo, pol pa še z vročim zalijemo, rata mehka, mi pa imamo radi trdo.

Hm, kaj pa vem. Večina ljudi ima rada tršo papriko, zato pravzaprav nisem pustila vreti tistih 3-5 minut, v kisu sem jih pustila samo toliko, da so nazaj dobro zavrele. S tem so se ravno toliko zmehčale, da so šle lepo zlagati v kozarce. Vroč, topel kozarec, tople paprike, vroč kis, počasno ohlajanje pod deko = formula za vroče zapiranje, skoraj ne more, da ne bi dobro zaprlo.

Je pa res, da je tašča včasih vlagala paprike tako, da jih je en dan skuhala v kisu, šele naslednji dan hladne naložila v kozarce in zalila z mrzlim kisom. Menda se jim vseeno niso kvarile. Ne vem, zakaj so vmes čakali en dan, tako je pač pisalo v receptu. Konzerviral bi naj samo kis, se mi zdi v tem primeru.
LP Mimi

preizkušeno dober je
Vrečko FIX za vlaganje (navadni okus, ne oster) .Stane 150 SIT
zadaj piše, kolk vode, kisa in sladkorja
zelenjavo narežeš, daš v kozarce, preliješ in gotovo!

ni boljših!

nč pasterizacije pa kva vem še

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close