Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika goveji zrezki v omaki

goveji zrezki v omaki

Ker jih še nikoli nisem delala, lepo prosim za kakšen dober recept

Jaz jih delam v ekonom loncu, ker je hitreje. Zrezke potolcem in posolim, jih popecem na vrocem olju in jih vzamem ven. Na olju potem pocvrem čebulo, ko je dovolj pocvrta (enako kot pri golazu), dodam zrezke, zalijem z zmiksanimi pelati, dodam majaron in zaprem ekonom. V ekonomu jih kuham po začetku piskanja se okoli 15 minut. Ce je premalo, ekonom zopet zaprem in kuham se nekaj casa.
Sem pa zadnje case malo lena in namesto da bi čebulo cvrla, kupim že ocvrto čebulo, ki jo dodam, ko so zrezki že mehki in potem v nezaprtem ekonomu kuham še okoli 20 minut, da se cebula razpusti ali pa kuham manj časa, pa omako zmiksam.
Če nimaš ekooma, se pa to kuha kar dolgo.

Helena

Še jaz kdaj najdem kakšen link, hehe. Pod “goveji zrezki” se bo našlo še kaj. Tudi pod “zrezki”…
LP Mimi

Jaz jih pa delam takole:
zrezke le položim na plast čebule v večjo nižjo posodo, vsakega premažem z malce olja, zenfom, soljo in poprom ter paradižnikovo mezgo, potresem s čebulo, gor pa enako lahko še plast zrezkov, vmes vržem še kakšen lovorov list in včasih malo vegete. Pokrijem in dušim, pa ne predolgo, so hitro kuhani. Morda kake pol ure. Iz dodatkov se naredi prav dobra omakica, dodam pa še malo vina in kisle smetane. Če ti taka omaka ni všeč, jo lahko dodatno zgostiš z moko ali gustinom, razmešanem v malo smetane ali vode.

Dober tek!

Miranda

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close