Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Dvonadstropna torta

Dvonadstropna torta

Pozdravljeni.

Za obletnico poroke staršev nameravam speči okroglo borovničevo ali jagodno torto ( krema iz sladke smetane, borovnic ali jagod, želatina). Ker bo vsaj 16 ljudi, nameravam narediti še torto v obliki srčka, ki pa sem ga nameravala dati na okroglo torto ( torej, da bo kot dvonadstropna torta), vendar se mi poraja vprašanje ali bo okrogla torta iz smetane in sadja zdržala težo še ene manjše torte v obliki srca.
Bojim se namreč, da bo spodnja torta “potlačena” ali pač ne? Ima kdo kakšno podobno izkušnjo ali mnenje?

Hvala in lep dan vsem.

Jaz za vsak slučaj delam spodnji štuk vedno bolj kompakten in je navadno nekaj na čokoladno varianto. Do sedaj je bil moj največji podvig trinadstropen, samo je bila torta kar cela čokoladna.

http://www.gravi.si/torta/

Jaz ne bi tvegala. Je pa seveda odvisno tudi od kolicine zelatine v kremi.

LP!

Če daš v nadev mešanico prave in rastlinske sladke smetane, fino nafilaš s sajem in pustiš čez noč, da se vsede, se ti ne bo nič zgodilo. Samo daj še smetani zraven nekaj trdilca, da bo 100% ok. Pa fejst jo stepi. Preizkušeno.

Lp, pepa

Hvala za nasvete,

naredila sem torto v dveh “nadstropjih” in je super uspela – nič ni bila potlačena, čeprav sem uporabila za kremo zgolj sladko smetano+kremfix, sadje in želatino.

Lep dan vsem.

Super! A lahko dobimo se kaksno slikco? Pa mogoce kolicine za nadev?

LP!

Živjo,

malce pozno ( bila na krajšem dopustu) pa vendar…količine za eno plast nadeva:

-ena stepena sladka smetana
-cca 0, 4 kg zmiksanega ali narezanega sadja ( jagode, borovnice, višnje,…), vključno z sokom (če dam zamrznjeno sadje, še zamrznjenega posladkam, da spusti malce soka)
– ena mala vrečka želatine ali dve mali žlički želatine v prahu ( kadar gre za večje pakiranje)
– po želji še 5 velikih žlic sadnega jogurta ( za borovničevo torto borovničev jogurt, za jagodno torto jagodni,…)

Želatino preliješ s 4 žlicami hladne vode, počakaš 10 min in nato raztopiš nad soparo in jo počasi dodaš sadnemu soku oz. zmiksanemu sadju ( ne sme biti prehladno). Potem vmešaš stepeno sladko smetano in če želiš še jogurt. Namažeš preko biskvita in počakaš, da se strdi ( jaz dam kar za 5- 10 min v zamrzovalnik). Nato nadaljuješ zopet s plastjo biskvita ali kakor želiš. Pride pa kar kompaktna krema, ki se lepo reže in je tudi zelo okusna.

Lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close