aparat za kruh-recepti
imam severinov aparat za kruh, tistega ki ima 12 programov( beli kruh, mešani, črni, z semeni, kolače,…) povejte mi prosim kakšen dober recept.. in če lahko dam sveži kvas… čimveč informacij bi rada izvvedela kaj je vredo da je kruh bolši… namreč sem dobila od kolega aparat in nimam navodil, zato bi rada da bi mi kdo setoval
hvala
Polnozrnata in sojina moka sta obe “težki” in s to kombinacijo je po mojih izkušnjah nemogoče speči dober kruh. Če želiš uporabiti sojino moko, jo mešaj s polbelo ali belo moko v razmerju 1:4. Tukaj je uspeh zagotovljen.
Kar se običajnega ponozrnatega kruha tiče, pa zaradi večje vpojnosti moke, rabiš nekaj več tekočine, vendar pa testo ne sme biti “pocasto”, samo mehko. Če bi rada rahlejši kruh, lahko mešaš s polbelo ali belo moko v razmerju 3:2. Fino je tudi, če del tekočine zamenjaš z jogurtom ali kislim mlekom, lahko pa vodi dodaš zvrhano žlico kisle smetane. Pride kruh bolj sočen in se manj drobi.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
lp
oo hvala ti, zlata si..res si mi pomagala..veš ko človek dobi stvar prvič v roke in dokler ne sproba vsega kako deluje in vse te fore , .. potem ko vse to preizkuisiš in veš zakaj se gre, potem pa izpade dober kruh…saj ko sem naredila belega je bil dober oz odličen..ta polnozrnat pa ni bil , smo ga pa vseeno pojedli, ker sem naredila malo štručko in sem ga spekla kar v pečici..v avtomatu pa niti vshajal ni…
Forum je zaprt za komentiranje.