čiščenje kumaric za vlaganje
Meni je gospa pri kateri kumarice kupim tudi vedno govorila, da jih pere v pralnem stroju. Eno leto je prepričala tudi mene. Več kot polovico kumaric se mi je tisto leto pokvarilo.
Si bom zapomnila za vse življenje, da se kumarice pereje na roke, perilo pa v stroju. Pravijo, da vsaka šola nekaj stane.
Ni me sram priznati, da sem nasedla, saj nasedem še kakšnim bolj banalnim stvarem.
pozdravček, marija
Ja, kaj vam pa je ? Najprej probajte,potem me pa kregajte. Vedno perem kumarice v pralnem stroju !! In še nikoli se mi niso pokvarile ! Vsako leto jih vložim okoli 20 kg in to tistih majhnih ( malo več plačam, samo take imamo najraje ) in res se mi ne da toliko prat na roke.
In kaj je narobe s tem ? Samo lepo se sperejo, nič drugega.
Speedy nikar se ne razburjaj. Ljudje smo pač takšni……. Jaz sem hotela , da mi odgovarjajo taki, ki imajo izkušnje ne pa da komentirajo kaj bo in kaj bi bilo in kaj naj ne pozabim pa to…
Tudi jaz sem jih imela 11 kg zelo drobnih in umazanih (nisem jih sama pridelala) zato me je zelo mikal stroj pa sem se vseeno zadržala in prala na roke.
Drugo leto se bom opogumila in probala.
Lep pozdrav!
: ))) tudi jaz sem si misla, ja pa kaj še, da bi prala kumare v pralnem stroju…no, pa smo enkrat probal in sedaj jih že cca. 5 let. Najprej na grobo na roke, potem pa v dva žakla (enega v drugega) in v pralni stroj z njimi. Program damo na izpiranje in izključimo centrifugo. Postopek izpiranja še ponovimo, sperem na roke in to je to. Zaenkrat je bilo s kumarami in nami-jedci vse OK.
: ))) Believe it or not, it is your choice.
No takole gre pri nas, mi smo pred pranjem v stroju očistili vsako kumarico posebaj z gobico, in to je zelooooooooo zamudno delo, vendar drugače ne gre, če želiš, da je kumarica BP. Sedaj ji najprej oplaknemo, nahitro pregledamo, če se kakšne drži še kaj umazanije, blata, predvsem v kakšnih kotičkih (velja za upognjene kumarice), to očistim z gobico nato pa z njimi v stroj. Tam se lepo operejo oz. izperejo, preden jih dam v kozarce ji oplaknem še enkrat s tekočo vodo.
Zakaj tak postopek, ne vem, tako delam in to je to, kumarice so čiste in zaenkrat ni bilo nič narobe. Pa tudi ne pridejo iz bobna zmečkane in ne vem še kaj, kot eni razglabljajo.
Vsak ima svoj način, recept, karkoli….ljudje smo si različni, ne?!
Forum je zaprt za komentiranje.