Kaj za žurko in velik pladenj za torto?
Kot je razvidno že iz naslova, imam 2 vprašanji:
Vsako leto za hčerin rojstni dan pripravim piknik. Ker pa je ta piknik na vikendu, kjer je tudi pečica in pa velik kamin oz. zaprta peč na vrtu, bi zadevo malce spremenila. Namesto peke na žaru bi pripravila kakšno meso v peči oz. pečici – vsaj 2 vrsti. Zelenjva, krompir in solata bodo kot priloge.
Kakršnakoli ideja bo dobrodošla – ali bi bil piščančji žur primeren? Gre pa za cca. 15-20 oseb.
In drugo vprašanje: ker so moje torte bolj nizke, morajo biti zato toliko večje. Iščem en velik kvadraten pladenj (krožnik), ki mora biti raven – za torto iz velikega pekača vsaj 35 x 25 cm.
Hvala za vse ideje in nasvete – lep pozdrav, Petica
jaz sem že večkrat prakticirala tole: pri mesarju sem naročila dve ali tri nekajkilogramske pečenke, jih je že mariniral in zavil v mrežico, npr. eno puranjo, eno svinjina, to sem spekla prejšnji dan, dohro ohlajeno zrezala na rezine in drugi dan v pečici samo pregrela, servirala na istih pladnjih kot es je grelo, vsem je bilo všeč, zraven različne priloge, večinoma solate. Poskusila sem tudi peči isti dan pa je težko rezati vročo pečenko, ker se podira, pa še sok se izgublja.
Za rojstni dan prijateljičinega očeta (60 let) sem tudi jaz iskala kot nora pladenj – pekač ima mere 44×30 cm, pa sem naletela na bivšo sosedo in ji pojamrala – ha, rešitev je bila pa taka, da gre njen mož navadno kar po en okvir za sliko (tisti brez roba, je samo steklo). Sem šla v Spar, ga kupila, spodaj dala lušten vzorčkast papir in gor postavila torto. ker je bila torta igralna karta, sem spodaj zložila karte.
ja ta plošča je podobna deski, poglej na moj album torte, pikapoka je na tej deski, pa oprsje tud…kje sem to dobila ne vem, vem samo to da je bla ena plastificirana slika gor, in sem jo samo stran odlepila, pa se dobila paldenj:)
glede lesene deske, pa še to, lahko daš alu folijo čez, pa torto gor, al pa tiste bele papirnate prtičke, pa torto na njih, je vse za enkratno uporabo..
tako prakticiraji tudi v slaščičarni.
lp, soncek_
Ja, lahko piščančji žur. Mene je ponavadi vedno malo strah, kaj bo z omako, včasih se mi preveč pokuha. Ne peci pokrito. Meso naj bo potopljeno v smetano (primerno ozek pekač ali ustrezno veliko kosov). Obvezno sladka smetana, kisla zvodeni. To so stvari, do katerih sem prišla. Za tiste, ki ne obrajtajo preveč suhega piščančjega fileja (hehe, tudi jaz), vzamem celo piščančje bedro, vse drugo enako. Meni se zdi božansko dobro prepojeno s smetano, bistveno boljše od fileja. Aja, in zadnjič sem predolgo pekla, tako da so se fileji le preveč izsušili. Kolikor piše v receptu, je čisto dovolj.
Dobro žurko, lp Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.