BUČKE V OMAKI
Bučo olupim, prepolovim in z žlico izdolbem semena. Polovici naribam, posolim in pustim, da izpustijo vodo – ožmem.
V kozici na malo maščobe popražim malo nasekljane čebule in moke, dodam
ožete buče, popražim, dodam mleto kumino, zalijem z malo vode in nekaj
časa naj vro. Nazadnje lahko malo okisamo (po okusu).
Nekateri dodajo mleto papriko in paradižnikovo mezgo a to pri nas ne gre
v promet.
Avtor: Jožica
Datum: 13-07-04 23:11
Skupaj prepražiš 1 čebulo in 1 papriko, dodaš na kockice narezano melancano ali 2 – 3 bučke in po želji paradižnikovo mezgo. Soliš in dušiš, dokler se bučke ne zmehčajo. Zraven pa pire krompir ali riž (kupi tistega v vrečkah, da ne bo težav s kuhanjem).
Avtor: Vladka K.
Datum: 22-02-04 14:24
jaz popražim na kocke narezane bučke na kančku olja, dodam strok strtega česna, olupljen in na kocke narezan paradižnik in dušim vse skupaj ne prav dolgo. Na koncu dodam še sesekljan peteršilj.
Avtor: Dejzi
Datum: 04-03-04 00:12
Na olivcu zarumenim malo sesekljane čebule, na tem malo popražim na koleščke narezane neolupljene mlade bučke, dodam sol, poper, paradižnik (mezgo ali pelate iz piksne, če ni svežih) in stisnem noter še česen, potem podušim.
Avtor: Pomlad
Datum: 04-03-04 01:25
na olivnem olju prepražim čebulo, dodam na lističe narezane bučke, popražim, ko se zmehčajo, dodam sol, poper, creme fraiche, svežo baziliko, malce origana in timijana, na koncu pa še na koščke narezan sir feta in pustim, da se čisto malo razpusti. postrežem s testeninami.
Bučke (mlade buče) se res čisto enostavno nareže, poduši na malo maščobe in začimb (čebula, česen, por), poljubno doda še kakšno zelenjavo, začimbo; ali pa tudi ne, razen soli seveda. Za omako je ponavadi potrebno še malo tekočine, tj. lahko voda, vino, smetana.
Zadnjič sem podolgovato mlado bučo prerezala in čisto avtomatsko začela dolbsti semena ven, da bom potem bučno meso narezala na kocke. Verjetno mi je potegnilo na ribanje buč za polpete ali čolničke za nadevane bučke. Ravno ko sem končala, mi je sinilo, da vendar tisti mehki, vodeni del mečem v smeti, potem bom pa zalivala z vodo. Sredico sem lepo pobrala nazaj, jo enako narezala in dala v omako. Seveda je bilo super dobro, semena so bila še tako mlada, da so se čisto izgubila.
LP Mimi
Jaz bučke narežem na majhne kockice in jih vržem na rahlo zarumenelo čebulo, malo posolim in dušim. Nič ne zalivam, ker bučke same spustijo vodo. Ko so podušene (cca 15 minut), dodam kislo smetano, koper in malo popra. Pustim, da ponovno zavre in odstavim. Po 10-ih min, ko se okusi prepojijo, so pripravljene za serviranje.
Dober tek.
Forum je zaprt za komentiranje.