Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika marmelada z aparatom za hruh

marmelada z aparatom za hruh

Imam Severin aparat za kruh, ki ima program tudi za marmelado, recepta pa v navodilih nobenega. Kako se lotiti zadeve, da ne bo kaj narobe. Zanimajo me seveda predvsem količine sadja in ostalih dodatkov, ki jih lahko noter spravim.

Hvala!

lp

Če imaš dve gnetilki potem je recept sledeč:
900 g zmiksanega sadja in 1 želirni sladkor v kartonasti škatli na kateri piše 2:1, zmešaš in daš v aparat izbereš program za kuhanje marmelade in približno v 1 uri 20 minutah je marmelada gotova. Sama sem delala že jagodovo, angleško, breskve in češnje in tudi pomarančno in vse so uspele super. Drugače pa mora biti v navodilu navedena vsaj količina sadja.
Lp,
Naja.

Hvala za odgovor. Imam pa samo en kavelj in žal v slovenskih navodilih ni nobenega recepta. Drugih navodil pa žal ne najdem. Lahko pa dam največ 60 dag moke, ne vem kolk bi pol lahko dala sadja.

lp

Mogoče ima katera druga tudi enak aparat pa ti lahko pomaga ali pa poskusiš srečo v kaki trgovini in jih prosiš, če lahko pogledaš v navodila enakega aparata.
Lp,
Naja.

Ne razumem zakaj bi bil recept drugačen, če imaš dve ali samo eno gnetilko v aparatu?

V severina ne dajaj veš kot pol kg sadja, no mogoče še 600 g, sicer ga bo več okrog kot v posodi.

Nekaj na temo marmelad narejenih v kruhomatu smo že napisale, poišči z iskalnikom.

V bistvu lahko uporabiš katerikoli recept, ali pa si sama po svoje kaj zmisliš.

Meni so orginal recepti večinoma čisto presladki, zato dajem sladkorja vedno “od oka”, raje manj kot več. Včasih kar “vinercuker”, ki ima notri že tudi želin.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Seveda ni važno, koliko je kavljev, vendar ponavadi v aparat z dvema lahko daš več sadja noter. Nočem preveč nabasat stroja, samo to je. Recepti so pa itak različni. Hvala za odgovore.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close