Vprašanje za Mimi N.
Zanima, ali bi lahko tudi marelično ali breskovo marmelado “kuhala v pečici”.
Ali si že tudi iz katerega drugega sadja razen sliv kuhala marmelado v pečici? Pa še to. Ko kuhaš marmelado v pečiči, kako pogosto mešaš, da se ne prime (zažge). Seveda je manj možnosti za to, če dodaš malo ali nič sladkorja, vsaj predvidevam tako.
Že vnaprej hvala za odgovor. Pa veliko užitkov v tem poletju pri pripravi marmelad in druge ozimnice.
Lep pozdrav, Marija
Ne, razen sliv še nisem nobenega drugega sadja kuhala/pekla v pečici za marmelado.
Vprašanje razširjam na vse punce, je katera že to počela?
Zdi se mi, da sem enkrat brala na forumu, da je ena napisala, da je ne vem katero sadje dala v pečico za marmelado… Ali pa se mi samo zdi.
Marmelade v pečici nič ne mešaš, kljub temu se ne zažge. Ko daš noter surove razkoščičene polovičke sliv, se najprej malo napnejo, nato uplahnejo, nateče se nekaj soka. Potem sem z žlico posula tisto malo sladkorja, kot piše v receptu, zaprla pečico in voila. Kolikor sem gledala (in kolikor se spomnim), se je nateklo še več soka, prav lepo je brbotal kot ena juhica. Proti koncu predpisanega časa v receptu (mislim, da okoli 2 uri) sem videla, da soka ni več, na robu pekača se je začelo žgati, zato sem vzela ven. Na pekaču je bila super mehka, vendar kompaktna marmelada, z žlico sem jo nadevala v kozarce. Pekač je ostal na sredi čist, na robu malo zažgan, podobno kot če pečeš pito ali zavitek. Skratka, nič hudega.
Marelice in breskve bi bile res zanimive za tole…
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.