Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čiščenje MW

čiščenje MW

Jap, naša MW je čist zapackana znotraj, ker ne pokrivajo hrane pri pogrevanju. Predvsem me skrbi, kako očistiti tisto rešetko na stropu pečice….imate kakšno dobro čistilo, da se morda pošprica in gre lažje dol?

Aja, pa tudi rešetka od plinski gorilnikov, tista srebrna mi najeda živce. Drgnem…….pa ni bp………

Ne prevroč dan vam želim

razmaščevalec trim recimo….

za rešetko pa tiste atomic gobice….pa razmaščevalec…

Uporabljamo različne znamke čistil, kakor je kdo navajen. V osnovi gledam, da imam nekaj, kar razmaščuje (kot je že rekla Sonček) in nekaj za drgnit. Potem je odvisno od materiala, za plastiko v MVP je dovolj že navadna gobica za pomivanje posode (tisti trši zeleni ali črni del), za mrežo in druge kovinske reči so Atomic gobice zakon.

Enkrat sem brala nekaj o čiščenju. Rečeno je bilo, da je navadno sredstvo za pomivanje posode (ala Pril) dovolj za vse čiščenje v celi hiši. Da so (skoraj) vsa namenska čistila komercialni larifari, saj so v osnovi vsa razmaščevalci. Rekla bi, da do neke mere drži – ne bi se odpovedala edino namenskemu čistilu za steklo in čistilu za kopalnico, ki naj bi raztapljajo vodni kamen.

Aja, v MVP daj kozarec vode, vklopi in pusti, da nekaj časa vre. Naredila se bo para, ki ti bo lepo zmehčala svinjarijo. Od vsega je to najpomembneje.
LP Mimi

In če v kozarec vode dodaš še na polovico prerezano limono in potem vse skupaj pustiš notri do mlačnega, bo pečica z malo dodatnega truda, zavidljivo čista. Preizkušeno.

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close