Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika neuspeh po receptu iz Mercatorja – zakaj?

neuspeh po receptu iz Mercatorja – zakaj?

Pozdravljeni!
V junijevi številki Mercatorjeve revije je bil recept za sadni kolač z madlji:

400 g mešanega sadja (jagode, borovnice, maline, robide…)
zmleti mandlji 50 g
maslo
sladkor v prahu 100 g
2 jajci
2 rumenjaka
smetana 250 ml

Pečico segrejemo na 190°C. Pekač s premerom 23 cm namažemo z maslom in vanj stresemo mešanico sadja. V mešalniku do gladkega zmešamo sestavine za redko testo, ki ga nato zlijemo na mešanico sadja v pekaču. Pečemo od 20 do 25 minut oziroma dokler ni kolač zlato rumeno zapečen. Postrežemo še toplega. Namesto mandljev lahko uporabimo zmlete orehe ali pistacije.

Sledila sem navodilom, spekla in… rezultat ni bil niti malo podoben sliki iz revije: vse je ostalo tekoče, zmes je v pečici vrela, namesto da bi spekla. Kje je napaka? Bi morala smetano stepsti? Mora biti sveže sadje? Premalo moke? Pojma nimam in prosim pomoč!

Ali moke ni v receptu?

pardon, sem lepila original recept z interneta s tistim iz revije. ja, moka je, 2 žlici. premalo?
a je še kdo poskusil narediti ta kolač? na slikici zgleda njami njami…

http://mesec.mercator.si/recepti0/&ItemID=134

če ne pa bi prosila link na kakšen podoben recept, rada bi porabila jagode in borovnice, ki jih imam trenutno kar veliko…

Babin sadni kolač
4 jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice moke. Sadje po izbiri, poljubna količina.
Jajca in sladkor dobro stepeš, dolgo miksaš, da nastane belkasta krema. Ročno počasi vmešaš presejano moko. Vliješ v pekač (recimo srednji z robom, velikosti cca A4). Potreseš s sadjem. Deloma se potopi, drugače med peko “preraste” koščke sadja. Pečeš cca 1/2 ure na 180°C. Postrežeš s stepeno sladko smetano, kepico sladoleda ali mogoče iz sadja in sladkorja skuhaš malo omake za preliv. V bisvtu je to rahel biskvit s sadjem.

Kar se mene tiče, mi je borovnic in jagod kar nekako škoda pol ure peči v pečici. Hm, razen borovnic za borovničev zavitek, teh pa žal nikoli nimam tako veliko. Drugače raje posebej spečem rolado (recept in postopek je v bisvtu isti kot zgoraj, le da dam 5 jajc za velik nizek pekeč od pečice), vročo zavijem, ohlajeno nadevam s posladkanim sadjem in stepeno smetano. Dobro je, da zvita malo odstoji, da se biskvit prepoji. Lahko malo odišaviš s kakšnim sadnim likerjem.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close