Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Domač IBI namaz

Domač IBI namaz

Malo nazaj sem napisala recept za namaz iz sončničnega semena. In sicer praženo ali nepraženo sončnično seme zmeljem v kavnem mlinčku, dodam olje in sol po okusu, da dobim mazavo zmes. Zadnjič sem probala še eno različico, ki je še bolj podobna IBI namazom, pride bolj lepo mazavo in manj močen okus po sončnicah:

Sončnično seme namočim v vodi za 8-12 ur in nato odcedim in razprostrem kar po velikem pekaču in pustim, da “kali” vsaj kakšni 2 uri. Nato to zmiksam z nekaj hladno stiskanega olja (sončnično, lahko pa tudi olivno…). Sol seveda po okusu. To je osnovni namaz, ki se mu lahko po želji doda česn, čebulca, popečene bučke, gobice itd. Sem šla kar v knjižnico po Živalim prijazno kuharico, kjer je veliko receptov z IBIpur namazom, pa nisem še nič sprobala, ker so se mi zdeli IBI namazi predragi. To pride cenovno vsaj trikrat manj.
Na netu je bil recept, kjer so uporabili limonin sok namesto olja in česen. To še nisem sprobala, ker trenutno ne smem limone. Je pa predlog zraven, da se s tem nadeva papriko ali pa kot osnova za suši namesto riža. Zna biti zanimivo.
Mogoče pride komu prav,
LP Barb.

Bere se dobro. Bo treba probat, hvala za idejo!

Živalim prijazna kuharica – kakšna kuharica je to? Ne poznam te knjige…. in niti (žal) IBI namazov – a bom pogledala v trgovini…
Ideja za namaz je super!

Živalim prijazna kuharica: recepti iz zelenjave in sadja. Nekaj sem jih že sprobala in so mi všeč.
iBi namazi: http://www.iBi-int.com
LP Barb

Mmmm, IbI namazi so res dobri, a žal pregrešno dragi. Tudi jaz kar precej uporabljam mleta sončnična semena za namaze (spomladi sem naredila čemaževega) in tudi sicer za kuhanje (za bolonjsko omako je super). Živalim prijazna kuharica je veganska kuharica – meni osebno (poleg Matejine) kot kuharska biblija :-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close