Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pitulice – nadev

pitulice – nadev

Za rojstni dan bi naredila pitulice. Nimam nobene ideje za nadev (delala sem že z skuto in porom). sem brez idej. Kaj pa za zraven. Prosim za informacijo kašen nadev vam je najboljši, kaj paše zraven.

Hvala.

To je pa že res velikokrat napisano tako, da poišči z iskalnikom. Babi je napisala raznovrstne nadeve od skutinih sladkih, slanih do s suhim mesom- pancete.
Nam so najboljše čisto osnovne. Sicer sem pa večkrat naredila z artičokami.

Lahko pa naredis pizza varjanto 🙂

Nam so najboljše s porom in slanino ali pa s popečeno papriko raznih barv.
Zraven pašejo skoraj vse mesne jedi, tudi narezki, razna zelenjava…

Za pizza varianto me zanima, če se uporabi osnovni namaz iz skute…,
ali se doda “kečap” in kako.
Obožujemo pitulice, ampak pizza variante pa še nisem preizkusila.
Hvala in lep pozdrav!

Jaz sem delala cisto navadno pizzo. Testo sem razvaljala, dala pelate, sir in sunko, zvila kot rolado in razrezala. Je malo bolj tekoce in ven pada, ampak nic hujsega. Pac potem poberes in das po vrhu. Lahko pa po vrhu naribas se malo sira 😉

Ja, h&m, tole je super varianta, res se dela kot pitulice, a testo je krušno oz. kvašeno. S pitulicami ima skupen samo postopek. Rezultat je boljši kot piza, mi smo jih poimenovali kar krušni polžki.

Nadevi za pitulice? Veliko povedanega, a vem, a raztreseno. Enkrat sem nekje že prekopirala zbrane nadeve, evo, pa jih bom še enkrat. Torej: prekopirano in skupaj urejeno iz vaših mnogih postov. Jaz delam tiste s podušenim porom, s popečenimi drobno narezanimi cvetki brokoliija, s tuno. In sladke z jabolki in rozinami. In navadne brez vsega, samo slana skuta.

 pršut, por, olive, parmezan
 tuna, por in parmezan
 pršut ali kraška panceta; rezine razporedim po masi, pridejo v vsako tanki koščki ali pršut narežem na majhne kockice
 pražene gobe; bučke, pražene na slanini; jajčevci
 na slanini popečen por; zeleni deli mlade čebule in sveža meta
 popečena rdeča paprika in čebula; rdece in rumene paprike, tudi rukula in oljke
 tuna iz konzerve, lahko z origanom, nariban parmezan
 brez skute s poprazeno zelenjavo, ki bo vsebovala ze malo olja, dodaš malo kisle smetane, da testo vpije nekaj mascobe, postane dobro in dobi po tistem okus, lahko tudi malo naribanega sira
 na cebuli pocvrto meso kot mesni burek
 prepraženo mleto meso/zelenjava in bešamel namesto skute;
 zelenjavne pitulice s kajmakom in fetko
 prepraženo mleto meso in skuta; skuta ne obdrži značilnega kislega okusa, pač pa se kar prepoji z okusi mesnih sestavin in dobi vse skupaj prav harmoničen okus
 beluse narezem na rezine in samo malo popecem na panceti, dodam cesen in petersilj
 popečen česen, ravno toliko, da zadiši, olive
 grah, koruza in sir
 pesto in parmezan
 s praženo čebulo; na maslu popražena šalotka
 z nasekljanimi olivami, suhi paradižniki
 skuta, po vrhu posuta z rožmarinom
 Nadev sem naredila nadev iz ostankov velikonočne šunke. Šunko sem narezala na majhne kockice, popražila na malo olja, dodala nasekljan čemaž, svež timijan, začinila, na koncu dodala še malo dušenega pora.
 tuna, por ali čebula, koruza, kisla smetana * tuna in por
 čebula in panceta
 plast kajmaka ali gorgonzole

Kaj poleg pitulic za glavno jed
 veliko skledo zelene solate, popečene bučke in melancane, francoska solata, pečene paprike, korenje in hren z jogurtom
 pitulice s slanino in porom, rdec radic z bucnim oljem
 različne vrste solat, tj. riževo, ajdovo, testeninsko, iz mešane zelenjave
 z razno kislo zelenjavo ali pri narezku, lahko pa tudi tople zelenjavne priloge…
 zraven gre zelo dobro golaž
 tople zelenjavne priloge
 cebulna bržola, za prilogo slane pitulice s skuto

LP Mimi

Mene pa zanima, ali so ti nadevi dodani tistemu osnovnemu iz skute ali so samostojni? Vidim, da pri nekaterih piše “brez skute”, torej je povsod drugod še skuta?

Helena

Vsi nadevi so dodani osnovnemu iz skute. Pitulice so v bistvu še vedno skutni zavitek, pa kakor koli so oblikovane. Tile nadevi so bolj kot začimbe, kot tista nota, pika na i, ki spremeni osnovo. Osnovna masa za mafine je bolj ali manj dolgočasna in nič posebej dobra, šele dodatki naredijo mafine to, kar so. Podobno se mi zdi s pitulicami. Tudi količinsko je tako, da ni treba veliko tega pora, gob, prštuta, tune ali kar pač že dajete, osnovna masa “za pojest” je še vedno samo testo in skuta.

Kjer piše “brez skute”, so punce pač naredile še bolj po svoje.

LP Mimi

Mimi, hvala za odgovor. Zdaj mislim, da mi je jasno vse in zdaj se pa res lotim teh slavnih pitulic in izgubim strah pred njimi.

Helena

Naredila sem včeraj zvečer pitulice, dala v skrinjo da drugič samo spečem še.
Toda vse skupaj se mi je zlivalo po mizi, pladnju za v skrinjo….prelagala sem s kartonom, sicer bi lahko le prelila.
Ali sem naredila kaj narobe-
dala sem kg skute in 5 jajc- prej stepenih….morda preveč jajc?
lp!

kaj pa sploh so pitulice?

Uporabi iskalnik, sfrčkana

Kar ena, če je bil namaz voden potem je bilo preveč jajc, mogoče si preveč zmiksala skuto,…. Namaz mora biti tak kompakten, homogen.

Lp, Petra

saj recept sem našla z iskalnikom, samo si ne predstavljam, kako ta reč zgleda:-(

Mmmmm, je blo dobr. Pa luštn! Pogrešam ta srečanja.

Lp, Petra

Kakšna skuta pa je boljša pasirana ali nepasirana?Hvala.

Nepasirana, grudasta. Skute se tudi ne sme miksati, skuta res zvodeni, če jo preveč miksaš.

Za pitulice jaz zmiksam samo jajca (4 jajca za 1 kg skute + še eno posebej za premazat). V spenjena jajca dodam grudasto, suho skuto, mešam s kuhalnico. Potem gledaš, koliko mineralne (ali navadne) vode je potrebno dodati. Lahko dodaš tudi nekaj kisle smetane, kajmaka, feta sira ali podobnega, tako je še bolj okusno, pa tudi malo bolj izdatno. Maso naredim gosto tekočo, da ni suha, vendar tudi ne, da čisto teče.

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close