Najdi forum

KREMNA JUHA

Tiste ki kuhate juho iz krompirja in brokolija, daste notri tudi prepraženo čebulo ali ne ?

Pa še eno vprašanje : zakaj je potrebno brokoli in cvetačo in fižol pred zmrzovanjem blanširati. Bi bilo kaj narobe, če ga daš zmrznit kar surovega?

lp

Jaz brokolijevo juho kuham brez čebule… razrezan brokoli in na lističe narezan krompir zalijem z vrelo vodo, dodam strok česna, sol in košček masla. Kuham do mehkega, spasiram s paličnim mešalnikom, dodam sesekljan peteršilj in postrežem s popečenimi kruhovimi kockami.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Odvisno od okusa. Jaz imam rada prepraženo čebulo in jo dajem za začetek vseh juh. Otroci ne marajo preveč, tako zadnje čase čebulo v brokolijevi juhi izpuščam.

Če imam, dam včasih nekaj pora in ga prepražim, je tudi super.

Blanširanje pred zamrzovanjem? To so bile že cele znanstvene debate, z malo domišljije pri iskalcu se lahko dokoplješ do njih. Na hitro po spominu: eni prisegajo na blanširanje, drugi brez. Blanširanje naj bi imelo več namenov: uniči kakšne bakterije, viruse, mikroorganizme; zelenjava malo upade in v zamrzovalniku vzame manj prostora; hitreje je kuhana, ko jo odmrzneš. Jaz ne delam ne enega ne drugega, ker nimam dovolj velikega vrta za lastno pridelavo (ne sorodnikov in vez na kmetih), kupovanje v redni prodaji in spravljanje pa vemo, da se ne splača.

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close