Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika na pomoč-tudi to se zgodi

na pomoč-tudi to se zgodi

sprva lep pozdrav po dolgem času.Kot je nekaterim znano,mi kuha ni tuja,
peka pa je nov izziv,razen kruha,sem se lotil tudi peciv.Spodletelo mi je pri
kavni kremi,za-Kardinalove rezine,iz revije DOBER TEK.Kremo sem mešal
v multipraktiku:smetana-trda,dodam želatino v prahu in sladkor v prahu-še trdo,dodam 1 dcl kuhane kave-bedaaa,vse se mi utekočini in ostane samo
kepa,verjetno sladkor in želatina.Ponovim postopek s kavo v prahu-bedaa.
Mar je krivo predolgo mešanje smetane ali ????Vem pa da vaja dela mojstra-recimo.Prosim za pomoč.Hvala v naprej.p.s.-testo mi je uspelo,da sem ga že nekaj pohrustal.

Spomnil sem se ,da je bila danes bogračijada,pa me zanima ali se je je kdo udeležil,kot posameznik ali kot ekipa,če se ne motim,je bilo na pred meseci govora na forumu o tem.OGI

zelatino obicajno namocis v tekocini in nato segrejes (ne sme zavreti), da se stopi, razen ce si uporabljal novo zelatina-fix, le ta gre v maso brez namakanja in kuhanja. Po moje je bil tu problem.

Jaz kave ne bi umešala z mikserjem, ampak na roke.
Torej stepeš smetano in sladkor v prahu. Naprej pa zelo na rahlo in na roke.
Glede želatine, ti je pa že misa odgovorila.

AMpak, ko je smetana čvrsta, se je definitivno ne stepa več z mešalnikom.

Kolikor se spomnim še iz svoje mladosti. Ko se je doma na roke delalo maslo, so stara mama dolgo stepali smetano. Navadno so se potem pričele delati kapljice tekočine in kar naenkrat si imel maslo in pinjenec.
Včasih pa vse stepanje ni pomagalo. Takrat so stara mama prilili mogoče 1/2 dl hladne vode. Takoj nato se je pričelo delati maslo.

Tudi še iz moje mladosti imam spomin, ko sem gledala teti pod prste ko je stepala smetano (iz tetrapaka) z popolnoma novim električnim mešalcem. Malo se je zraven hvalila, kako hitro stepa. Med tem so se metlice vrtele. Še preden je končala svoj slavospev je imela namesto trdo stepene smetane v posodi zametke masla.

Sama v multipraktiku še nikoli nisem delala smetane. Predvidevam, da se ti je v trenutku, ko si dodal tekočino pričelo delati maslo, ki pa ni popolnoma uspelo, ker si imel vmešane dodatke.

Kakor so mene učili za dodajanje kremfiksa za utrditev smetane je potrebno smetano stepsti tako, da malo naraste, nato dodaš kremfiks in sladkor in stepaš do željene čvrstosti. Če kremfiks dodaš prepozno se ne razporedi lepo po masi.

Če imaš še veselje s preizkušanjem željene kreme predlagam, da poizkusiš bolj počasi, na najnižji hitrosti. Poglej kaj piše na vrečki z želatino, ali jo je potrebno stopiti v vodi ali jo lahko dodaš kar v prahu. Sestavine bi sama dodala, dokler je smetana samo malo penasta in nato stepala do željene gostote.

Pa veliko uspeha.

Mateja

Prosila bi recept za kaedinalske rezine, lahko samo za testo. Ali pa za informacijo v kateri reviji Dober tek je omenjen recept.
Že v naprej hvala in še veliko lepih trenutkov ob dobri kuhi in peki.
Naja.

Mogoče bo tole ok.

lp

Julija

Sem že preizkusila, pa mi testo ni nejbolj odgovarjalo, ni bilo mehko ampak malo pretrdo, vseeno hvala za nasvet.
Lep pozdrav.
Naja.

hvala za pomoč,sedaj grem v akcijo.Na kratko:recept je v majski številki(5),
testo po receptu-krhko.O uspehu ali polomiji javim.
LP ogi

Hy,operacija uspela-pacient izginil.
Uporabil sem palični mešalnik in želatino v prahu,uspelo je v prvo.Še
enkrat hvala.L P OGI

vesela bi bila tega recepta lepo prosim

Na naslovu :
http://www.SerbianCafe.com/kuvar
so Kardinalschnitten (so tudi na sliki).
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close