Najdi forum

mascarpone

Prosim za pomoč. Dobila sem en recept za torto, kjer potrebujem
mascarpone. Pa niti ne vem kaj to je oz. kje se kupi.
Hvala za pomoč in lep dan še naprej!!

V vsaki malo večji trgovini, zagotovo ga ima Interspar in L’Eclerk

mascarpone je ena taka skuta-sir- smetana, ki se najpogosteje uporablja za tiramisu. Sicer pa se ga da lahko na palačinke…. in pa še najdi kaj z iskalnikom.

najveckrat uporabljam /o/ mascarpone za tiramisu. dobra je tudi višnjeva torta. pred kratkim pa sem nekje naletela na recept za belusno juho s sirom mascarpone.
kolicin se ne spomnim tocno.
za 4 osebe priblizno 50-60 dag zelenih belusev,1 l juhe,20 dag sira,pol limone/sok/,petrsilj,sol,poper.
beluse narezemo na par cm dolge koscke.v juhi jih kuhamo slabih 10 min. vrsicke dodamo kasneje. vrsicke poberemo na kroznik, ostale beluse pretlacimo in pocasi vmesamo mascarpone. pocakamo samo,da rahlo zavre,dodamo lim.sok,sol, poper,scepec sladkorja,dodamo belusne vrsicke in potresemo s petrsiljem.
priporocam,da vrsicke pokuhas res na hitro. meni so se skoraj razkuhali…bilo je ocitno minuto prevec…:) lp petra

Mascarpone uporabljam za preliv za “Cinnamon rolls” in pa včasih tiramisu, če mi sir ravno ostane.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zanesljivo ga dobiš v italijanskih trgovinah, kjer je tudi najcenejši, seveda ga išči med mlečnimi izdelki.
Ja, Vladka, cimetove rolce so zakon, najlepša hvala za posredovanje recepta!!!!

Miranda

Kako pa delate tiramisu, če je namenjen tudi za otroke? Vseeno s kavo in rumom? Ali kaj prilagodite?

Helena

Jaz vzamem brezkofeinsko kavo ali pa kar kakav. Namesto ruma pa dam en rumov sladkor ali par kapljic arome. Po mojih izkušnjah je to otrokom všeč, saj mislijo, da jedo nekaj, kar je rezervirano za mamice in očije.

Julija

Kakšne pa so Cimetove rolce? Ali je že bil napisan recept?
Hvala in LP

Pa dober tek. :-))))

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close