Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta pikapolonica n-tič: nujno!!

Torta pikapolonica n-tič: nujno!!

Prosim za pomoč, nujno rabim nasvet glede torte pikapolonice. sem že ful pregledala z iskalnikom, ampak ker se mi mudi, ne utegnem še iskat, zato brez zamere. imam olajševalne okoliščine, hehe, saj vsi naši trije sončki praznujejo in imam tri torte za naredit jutri, hihi.

torej: zanima me, kako bi izgledalo, če okrasim torto s smetano in tisto rdečo barvo, ki se jo dobi v tubi (sem brala, da jo daš noter PREDEN stepeš smetano. a če se ti zdi, da je je premalo, jo lahko daš še malo več naknadno?) in potem naredim pike in glavico s stopljeno čokolado? bi to šlo?

hvala in prijeten večer, metka ;-)))

Kopiram reportazo moje peke 🙂

1. del – biskvit in krema
———————————————————————————————–
Avtor: Staša
Datum: 14-05-04 19:00

Torej…

Ker nisem našla primerne kovinske sklede za peko biskvita , sem se ravnala po Barbinem in Vladkinem nasvetu – spekla sem en velik pravokotni biskvit (6 jajc + 150 g sladkorja + 150 g moke). Iz njega sem izrezala 1 velik krog in ga razrezala na trikotnike ter z njimi obložila skledo (prej sem položila še prozorno folijo – za vsak slučaj).

Biskvit sem namočila s sokom jagodnega kompota.

Krema:

2 jagodna pudinga
400 g jagodnega kompota (le jagode, sok sem odcedila) + cca. 300 g svežih jagod > vse sem zmiksala
0,5 dcl mleka
7 žlic sladkorja
sok 2 limon
250 g skute
4 listi rdeče želatine

Skuhala sem puding (v pol litra mleka), ga malo ohladila in mu primešala z limoninim sokom zmiksane jagode. Želatina – po navodilih in nato v maso. Na koncu sem dodala še skuto.

Kremo sem nalila približno do polovice, nato sem po površini nadevala baby piškote, pomočene v sok od jagodnega kompota. Po vrhu sem potresla na koščke narezane jagode, nato preostanek kreme in po površini spet namočeni baby piškoti (malo jih je potrebno razrezati, da se jih da lepo razporediti).

Preko folija, malo sem tudi obtežila in v hladilnik.

Preostali biskvit sem prav tako razrezala in z njim obložila manjšo skodelico (za solato) ter namočila z oslajeno rumovo vodo.

Krema:

1,3 dcl smetane za stepanje
100 g jedilne čokolade

Čokolado sem stopila nad paro, smetano stepla posebej, nato oboje premešala.

Kremo sem v celoti nadevala v skodelico z biskvitom, po vrhu pa prav tako naložila beby piškote (namočene). In v hladilnik.

Zdaj pa trepetam do jutri, ko bom zadeve stresala iz skledic :)))

Hvala vam za pomoč.

LP, Staša

P.S. nadaljevanje sledi 😉

2. del – finale (dekoracija)
Avtor: Staša
Datum: 16-05-04 23:46

Hojla,

torta je uspela 🙂

Krema se je lepo strdila, tako da ni bilo nobenega problema izsipati. Naredila sem en ogromen pladenj iz kartona in folije in najprej izsipala “trup”. Premazala sem ga z naslednjim prelivom:

1,5 dcl stepene smetane + 1 tuba rdeče barve za jedila (tisti paketek štirih barv). Potem sem zmiksala jagode (tako da sem dobila pol litra kaše) in jim dodala 6 listov rdeče želatine. VSe skupaj sem dodala k smetani. Prelila, nato pa naložila še Munchmallowse brez keksa kot pike. Po sredini sem naredila rjavo čokoladno progo (ki je ločila krilci).

Glavo (manjša čokoladna torta) sem na eni strani malo prilagodila (izdolbla) in jo priključila k trupu. Prelila z mešanico jedilne čokolade in masla. ZA očke sem uporabila prav tako kar 2 munchmallowsa, katerima sem odstranila keks in čokolado in ju umila pod mrzlo vodo – izpadlo je super. S čokolado sem naredila še zenici. Usta – iz rdečega preliva, ki mi je ostal, tipalke in nogice pa iz čokoladnih bananic.

Poslikala sem jo – prilepim kasneje link.

Hvala vsem še enkrat, res ste bili v veliko pomoč.

LP, Staša

Izgledala je pa takole:

hej, staša, hvala za res hitro pomoč!! sem potem še malo brskala in našla tvoje poročilo in slikco. res super, pohvale še z moje strani. zaenkrat z možem še tuhtava, če bi se podala v “pikapoloničine ” vode, ali bi ostala pri običajni okrogli torti, okrašeni s smetano, ter gor nekaj figuric… bom po mojem videla, kako mi bo uspela torta ladja, ki sem jo tudi tukaj snela in se je srednji sin čist zaljubil vanjo, hehe, potem bom pa videla, če bo volja še tako močna… še dobro, da najmlajši praznuje šele prvo leto in še nima prevelikih (za mamičine kuharske sposobnosti) želja…

srečno in še naprej veliko “okusnih” trenutkov, metka ;-)))

No? Kaj je nastalo? 🙂

staša, hoj!

sem že včeraj videla tvoje vprašanje, pa sem bila pozna in še mali mi ga je sral, tako da sem šla potem kar z njim spat…

torej: nastala ni pikapolonica, bom pa idejo imela shranjeno za prihodnje leto. a veš, da sem se včeraj kar nasmejala, ko sem ti hotela napisati, kaj je nastalo, ker sem videla, da sem spet “kopirala” kar tebe in tvojo ladjo za Borov 4. rd. upam, da ne boš preveč huda 😉 no, naredila sem “tvojo” ladjo, z manjšimi spremembami (z marcipanom ne znam delat). ograjo ladje sem naredila iz holipov, palma je iz preostanka testa, v katerega sem zabodla zobotrebec in jo tako pritrdila na otok. na krovu ladje pa ne bo medvedkov, ampak bo ladji poveljeval kapitan povodni konj, eden se bo sončil, spet drugi se naslanja na rešilni obroč…ja, uporabila bom figurice iz kinder jajčkov – povodne konje, če mi bo uspelo, se boste dva celo sončila na otoku. v morju pa zna priplavat celo kakšen morski pes, tudi iz kinder jajčka. skratka, zelo sem ponosna in upam, da bodo tudi naši gostje zadovoljni. naš skoraj štiriletnik je zaenkrat zelo vesel. bom pa prihodnjič morala še malo popraviti obliko ladje, ker ni tako lepa kot tvoja, je bolj škatlasta…

hčerki sem naredila okroglo torto nutella, obod sem naredila iz holipov (mi je zelo všeč), vrh torte pa nisem premazala z nutella kremo, ampak si je damica zaželela “zeleno kot trava”, pa malo sem posula gor kokosove moke, čisto malo, pa gor bodo plesali in nas zabavali slončki – tudi iz kinder jajčkov.

še dobro, da bo najmlajši star šele eno leto in ni imel posebnih želja, tako da sem mu naredila okroglo sadno torto, premazano s smetano, gor pa bom dala dva dalmatinčka, ograjico, smrekice in plastično ozadje, na katerem so narisani še dalmatički (101 jih ravno ni, jih je pa veliko). ne vem, če si to že kdaj uporabila, meni je prav simpatično. včasih so to prodajali v kranju, v kranjskem kolačku, drugje jih nisem videla, vendar pa jih tudi tam nimajo več, tako da smo nabrali 4 komplete (101 dalmatinec, sneguljčica, ostržek in medvedek pu), ki jih sedaj tudi posojamo prijateljem…

za konec se ti še enkrat lepo zahvaljujem za ideje pri ladji, sploh ker so tako lepo in podrobno zbrane in popisane, kar mi je res prav prišlo. sem zadnje dni kar nekajkrat šla pogledat slikce, tako da so sedaj verjetno že precej “obrabljene”, hehe.sedaj si pa želim samo še lepo praznovanje in da bo vse ok…

lep dan in prijeten vikend ti želim, metka ;-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close