Najdi forum

za Babi

Babi, pozdravljena!

Nekoč ste omenila, da imate lonec za kuhanje štrukljev. Kako dolg je in kje ste ga kupila? Tu na forumu so mi svetovali, naj pogledam Zepterjeve posode in tiste od Ema Celje, pa so mi prekratke. Lepo vas prosim za informacijo!

Hej!

Saj ne vem, če je to ravno lonec za kuhanje štrukljev, pač jaz to posodo najraje uporabljam, ker je podolgovata in ovalna:)

Kupila sem jo že doooolgo tega v trgovini s posodo v KP. je črna, zelo težka…kaj pa vem, ali je giza ali litoželezna. Površje je nekako zrnato hrapavo. Ima tudi pokrovko. Dno je kot narezano na manjše kvadratke.

Imenitna za štruklje je zato, ker v njej lepo ležijo, ker na minimalni toploti rahlo enakomerno vrejo… Dolga pa je 40 cm.

V njej pečem v pečici zelo dobre pečenke z zelenjavo. Ker pokrovka primerno lepo tesni, ni potrebno pogosto polivanje in na koncu samo še odkriješ in skorjico lepo zapečeš. Tudi pehtranovo potico iz 1 kg moke sem že pekla v njej, ker so drugi moji modeli za 1 kg premajhni. Skratka je vsestransko uporabna.

Ker ni nikjer nobenega napisa, ne vem, čigava je. Verjetno je bilo na škatli.
Mogoče je celo EMO Celje…

Želim ti dober nakup 🙂 Lp Babi

Štruklje lahko kuhate tudi v pekaču v pečici. Temp. cca 100 °C.
Na kuharskem tečaju je predavateljica rekla, da naj bodo samo do polovice v vodi.

Babi, najlepša vam hvala za odgovor!!

odkrila je ameriko

Kako se kuha štruklje v pečici?
Kam se nalije vodo? Ali štruklji (testo) plava v vodi?
Koliko časa jih je treba imeti v pečici?

Tudi mene bi zanimal detajlni postopek kuhanja v pečici.

lp

Julija

Čisto enostavno. V pekač naliješ vodo, pečico spodnje gretje cca 100°C,
ko zavre ali že prej vložiš štrukelj zavit v servieto ali folijo in kuhaš cca
25 minut.

Če je štrukelj v vodi samo do polovice ga jaz z kuhalnico obrnem kljub
temu, da je predavateljica na kuharskem tečaju rekla, da se kuhajo samo
do polovice v vodi. Bom pa enkrat probala.

Štrukelj kuhan v pekaču je lepo raven. Lahko pa se pekač postavi
kar na kuhalno ploščo, pri steklokeramični plošči pa na tisto ovalno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close