Najdi forum

Začenja se nova sezona roštiljad. Zanimajo me vaši recepti ali pa ideje za pripravo dobrot, primernih za vegetarijance s pomočjo klasičnega žara.
Hvala za ideje.

za vegetarijance: bucke,jajcevci,paprika,gobe,koruza, zel. nabodala…
sicer pa klasika:raznjici,cevapcici,kotleti,piscanec…pa ribe,lignji… petra

Pri nas smo že naredili otvoritev žara:))) Prejšnji teden.

Sem naredila eno novost. Piščančje zrezke (enako svinjske zrezke) sem dala na ražnjič palčko (imamo rostfrei palčke). Je veliko lažje obračati.

Lp, Ela S

Z bučkami ovijem feta sir in nabodem na palčke kot ražnjiče.

Ja mnogo je tega
Zanima me kako pripraviš šampinjone na žaru, predvsem pa začimbe s katerimi poboljšaš in dopolniš našteto zelenjavo

hvala za odgovor

Jaz jih narežem na četrtine in jih vržem na ploščo. Ko so popečeni (takrat, ko spustijo vso vodo) in dobijo tako zlato barvo jih začinim z mešanico različnih poprov in soljo. Take imamo mi najrajši. Če kdo želi z gorgonzolo jo prej naribam in potresem po še vročih gobah in se lepo stopi.
Za druge začimbe na gobah pa ne vem.
za zelenjavo lahko uporabiš poleg naštetih začimb tudi provansalske začimbe in tiste po tvojem okusu. Malo eksperimentiraj.

oj!

Zelo dobre šampinjone naredi moja mami…..

šampinjone (ona doda tudi narezane bučke(2cm)) popeče na žaru ko se zmahčajo jih da v skledo doda omako(prtešilj, olivno olje in česen) posoli in potrese gorgonzolo in zapre da se sir stopi….superca je!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close