Večerja v okolici Bovca
Hej, Ljubljančanka ( še vedno mi zazveni v glavi pesem Hej, Ljubljančanke!)
Dobra domača gostilna je v Žagi, malce naprej iz Bovca v smeri proti Gorici.
Upam, da še obratuje.
Drugače pa Kobarid. Včasih je to bil Topli val, ampak se vse hitro spreminja, na žalost. Veliko je bilo ribjih jedi in borovničev zavitek nepozaben. Ob sobotah in nedeljah poplava Italijanov. Rezervacije skoraj nujne.
Malo še pobrskaj, ker je baje zdaj to v hotelu.
Lep pozdrav in lepo se imejte Babi
Da, bila je ena sama; na levi strani glavne ceste proti Gorici. Na desni je pa cesta , ki zavije proti Učeji. Imena gostilne se žal ne spomnim. Vsak domačin na benc. črpalki ti bo povedal:)
Sicer so v Bovcu, Čezsoči tudi gostilne. Samo mi smo kaj pogrešali.
Tako, pri nas na vso moč lije in burja meče dežne kapljice ob šipe…tudi to je lepo. Babi
Ljubljančanka, tudi meni vedno zazveni lepa pesmica od Ropreta, ko te tu prebiram.
Za Babi
Ne morem si kaj, da nebi pozdravila naše Babi, ki jo vedno berem in če je ni jo tudi jaz pogrešam.
Babi tudi tu udarjajo debele dežne kaplje ob šipe, zunaj brusi burja in Vipava bo spet “velika”.
LP od 3x none Karoline.
Hej, nona Karolina!
Imam kompleks 1x none ali babi, ampak dobro, da je vsaj tako:)
Veš, v tujini mlada mamica brez nobene pomoči od svojcev, s potrebno nostrifikacijo diplome, s porodn. dopustom maksimalno 3 mesece, rednim delom do petih zvečer ali še dlje…., je malce hudo. Dobro, da smo vsaj tega dobili, fanta, ki bo imel pojutrišnjem celih 16 let.
Joj, kako je hitro minilo:(
Imej se skrajno lepo in uživaj ob soji, ki je jaz sicer ne kupujem zaradi poplave gensko predelane. Sicer je vse itak že nekako predelano.
Zato pa leča, čičerka, fižol…stalno v uporabi.
Lep pozdrav veliki, upam nepreveliki Vipavi in seveda še posebno tebi Babi
Odlično hrano (žal kar drago) imajo tudi V Hiši Franko v Starem Selu (blizu obarida).
Meni je všeč tudi gostilna Martinov Hram (malo pred Letnim vrtom), čeprav imam pripombe nad postrežbo (včasih imam občutek, da je gost postrežen v skladu z debelino denarnice).
Letni vrt ima solidno hrano, prijazna in hitra postrežba.
Za sladice pa predlagam hotel Apl (najboljše palačinke na svetu).
Če boste šli čez Vršič (ne vem, če je sploh odprt) pa priporočam turistično kmetijo Jelinčič, kjer imajo pristno domačo hrano, sicer nimajo veliko izbire, nudijo pa domačo skuto/sir (ukvarjajo se z ovčjerejo), čompe, odlične postrvi z ovčjim sirom, narezek. Cene imajo neverjetno nizke, vendar nisem prepričana, če so že odprti.
Hej!
Zanimive povezave, a ne?
Čez dober mesec konča srednjo šolo in ima tudi izpite kot nekaka naša matura. Vpisan je že na kolidž, kjer ima skozi dve šolski leti 5 ali 6 predmetov po lastni izbiri, pač po interesu za nadaljevanje na fakulteti.
Komaj čaka, da zapusti srednjo šolo. Začel pa je pri petih letih, oziroma 4 in pol, ker je rojen aprila. Mislila sem, da me bo pobralo, pa je šlo zelo lušno, ker je pač sistem tako naravnan.
Tudi sama dolgo nisem dojela tega sistema. So pa fakultete največkrat 3 leta in potem kar naprej magisterij in doktorat.
O priliki kaj več.
Lep pozdrav Babi
Po gornjem nasvetu smo se ustavili na turistični kmetiji Jelinčič. Bilo je med tednom in nismo bili napovedani. Gospodinje ni bilo doma, zato so v ponudbi imeli samo hladen narezek. Ker smo si želeli toplega obroka, smo nadaljevali pot proti Bovcu. Ustavili smo se na bovški obvoznici v gostilni Pod lipo. Ponudba je pestra in bili smo zelo zadovoljni. Priporočam!
Forum je zaprt za komentiranje.