Najdi forum

ime peciva

Ker tu obvladate kuho in peko bi se obrnila kar na vas.
Enkrat sem jedla pri sorodnici zelo dobro pecivo in sicer; spodaj testo (ne vem kakšno) na vrh pa marmelada potem na vrh beljaki (mislim, da pomešani z orehi) …
To pecivo je bilo zelo okusno in tista ženska (s katero sedaj nimamo stikov) je povedala, da je kar enostavno za naredit.
Vem samo še to, da je bilo narezano na takšne nizke 1,5 cm visoke in približno 3 cm široke kocke …
Bom zelo hvaležna za recept in ime peciva!

Londonske rezine:

LP

A je dobra tudi domača marelična marmelada, ki je bolj redka? Včasih domača marmelada ni posrečena, ker potem vse leze, no vsaj pri linških piškotih je tako.
pozdrav

ja je dobra tudi domača marmelada, saj jo namažeš v zelo tankem sloju, ker ima samo funkcijo “lepila”, da se testo ne loči od beljakov. zgoraj omenjeno pecivo je zelo dobro, jaz običajno testo naredim malo bolj redko, da se vlije v pekač in nič ne razvaljam pa jo dam peči za 15 minut, potem namažem z marmelado in stresem gori stepene beljake v katere pomešam orehe in dam nazaj v pečico in spečem do konca. rumenjake porabiš v testu, beljake pa z orehi na vrhu. pečeno pecivo se lahko nareže na kocke, rombe ali v obliko lunic.

njamiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Tajna,

kako pripraviš testo?
Ali dodaš v testo tekočino? Koliko in kakšno?

To s testom tudi mene zanima. Namreč v originalnih londonskih rezinah je krhko testo, ki se nikoli ne more vliti, lahko se le valja oz. pritiska s prsti. Malo me moti, da je toliko maščobe v testu (in žal mora biti, drugače ni krhko), zato bi rada pogledala še kakšen drug recept za testo.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close