Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta za krst

torta za krst

Pozdravljene kuharice, pekarice in ostale mojstrice!
Dobila sem zanimivo nalogo, izdelati torto za nečaka, za krst. Torte sem si na netu malo ogledala in so večinoma bele. Tudi jaz bi naredila belo, ampak kaj bi lahko bilo belo za po vrhu (preliv) pa da ni smetana. Če mi katera lahko pomaga, bim hvaležna.

Morda narediš limonin led, stopiš belo čokolado, beljakov preliv, morda malce namočič in posuješ s kokosom – npr becka.

p, m

Ticino masa – na kulinariki je ena prav lepa torta, mislim, da jo je delala Reca.

Ali pa tista gosta sladkorno-beljakova masa, s katero dela okraske baska (glej post “okraski za torte”). Oblikuje se kot marcipan ali plastelin, pa se cisto bela je.

Zakaj pa ne smetana? No, lahko bi bila tudi pariska krema z belo cokolado (da ni ravno okus smetane, ce je to problem).

LP!

Hvala za odgovore. Mislim,da bom uporabila kar limonin led. saj bo lepo, pa še z okusom skute, ki bo v nadevu se bo ujelo.
Bom pa vseeno še poiskala kaj je to ticina masa. Še nisem slišala.

katika, morda bi z belim marcipanom?
to je še kar sem se spomnila…
p, m

meni je pa ful dober preliv iz stopljene bele čokolade, vmešan v stepeno smetano.

mnjam

Ariadne, a to belo čokolado stopiš in potem vmešaš v stepeno smetano? Se ne zgrudi, ko dodaš vročo čokolado?
Mi lahko poveš postopek, prosim?

Katika!

Katika!

Jaz sladko smetano 1/2 l segrejem do vretja, dodaš 100g-200g bele čokolade, ko vse to zavre odstaviš in daš čez noč v hladilnik. Drugi dan pa lepo zmešaš kot sladko smetano. Več čokolade kot daš bolj trda je smetana!

Upam, da ti uspe

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close