Šunka v smotani mrežici
Ti raje pazi, da ti bo kuža ostal v lepem kosu – da se ti ne zadavi s tistimi štrikci!
Sicer pa mi mrežico odstranimo pred kuhanjem (če jo je sploh treba kuhati), in sicer tako, da mrežico prerežemo z nožem od enega konca šunke do drugega, potem jo pa počasi vlečemo stran. Tudi nam se precej scefra, pa še vsenaokrog je pošpricano, ker je mrežica elastična. Hm – mogoče bi bilo pa bolje odstranjevati po kuhanju?
Obilo uspeha!
Hej!
Oglašam se pozno, vem. A sem hotela dati preizkušeni podatek.
Kupila sem po priporočilu prodajalca prekajeno pleče znamke Ave – Gornja Radgona. Lepo zavito v mrežici, malo manj kot kg težek podolgovat kos.
1 000 sit.
Prerezala sem ga na pol in polovico dala v zamrzovalnik za naslednjič ( 1. maj).
Kuhala sem zavito 15 minut ( dala v vrelo vodo), kot svetovano, malo še pustila v vodi, da se je vse umirilo in malce ohladilo. Elastična mrežica je šla brez problema lepo stran in nič se ni razcufalo.
Okus zelo dober, nič mastno, kaj šele , da bi kaj špricalo. Mogoče nekoliko premalo slano, sicer naju ni motilo. Naj ne izpade kot reklama!
Izdelek priproročam.
Lep praznični dan Babi
Babi, sploh kar se kuharskih nasvetov tiče, ni nikoli prepozno. Jaz tudi samo od Ave kupujem, ker ima zelo okusno in cenovno ugodno vso mesnino.
Bom poskusila še na tvoj način, saj imam še dve v hladilniku. Premalo slano ti je bilo pa zato, ker si prerezala in na odrezani strani je steklo tisto najboljše ven v vodo, katero si pa zlila stran. LP
Hej, Rakica! Soseda je kuhala celo in je tudi bila približno enako slana.
Kuhala sem v majhni količini vode. In potem sem v to vodo dodala malo peteršilja in korenčka ter zakuhala vanjo riž, he he.
Nič nisem vrgla stran. Pojedla sva odlično suho juho( saj se včasih lahko pegrešimo, a ne?)
Tako jo je imenovala že nona:)))
Drugače pa v tej vodi skuham zelje, lečo, čičerko ali fižol. Nikoli ne zavržem.
Pleče je bilo res odlično.
Lep večer in jutrišnji dan! Pri nas jekrasen sončni zahod Babi
Forum je zaprt za komentiranje.