Ledena potica
LEDENA POTICA
Testo:
½ kg moke (Farina Univerzalna)
18 dag margarine ali masla
6 rumenjakov
2 žlici sladkorja
4 dag kvasa
lupinica ene limone
2,5 dcl mleka
sol
Testo naj počiva 6 ur v hladilniku. Posodo pokriješ z mokro krpo.
Po 6 urah razvaljamo na tanko in namažemo z naslednjim nadevom:
37 orehov
18 dag sladkorja
6 beljakov trd sneg
1 vanilijev sladkor
2 jedilni žlici ruma
lupinica 1 limone
Zavijemo in naj počiva še ½ ure na toplem.
Pečemo približno 1 uro pri temperaturi 180 °C.
Hej…
Jst sm bl ta nova tle gor (vedno do sedaj sm bla bl v ozadju), zdej sm se pa le opogumla in vam pišem… Tud jst sm dons tole potičko zamesila… in rezultat… vam povem čez par urc!!! he he he Moja potička še pridno vzhaja v hladilniku, čez 3/4 jo razvaljam. Mami, babi in uglavnm vsi so se čudl kakšno potico bom jst to nardila- a kr u hladilniku vzhaja!? Ja, pa smo probal!
Zanima me sam čemu služi mokra krpa na posodi??!! Predvidevam, da potica “jemlje” vlago iz nje ali pa da je nekakšno merilo, da ne gre pri vzhajanju čez rob!? No, bi rada zvedla, če mam pravšnje domneve. Sam glede file se mi pa zdi, da bi bla preredka (in bi na koncu, ko bi mazala uhajala ven in bi se naredile grudice, ko bi zavila), če mi in 6 beljakov nardila sneg in vanj dala samo 37 dag orehov. Tako da sm jst to mau v svoje roke vzela in mal snega odvzela!!! Šparam, če bo treba…
TKO KONČNI REZULTAT VAM SPOROČIM, do takrat pa držite pesti…
LEPE PRAZNIKE IN HVALA ZA VSE RECEPTE, NASVETE IN KAR TAKO… HVALA…
No, tko… sporočam vam, da je tale moja potička več kot odlična (posebej za prvič) RES!! Sm kr mau važna :):):) he he he
Jst sm recept za filo mau po svoje prilagodila in je odlična, in sicer: orehe sem poparla z vročim mlekom (pridejo bolj sočni), poleg orehov pa sem v sneg zamešala tudi nekaj kakava, da pride taka lepa rjava barva. RES FULL FAJN…
lp
Forum je zaprt za komentiranje.