jagode
Jaz na rezine narezane jagode “mariniram” v limoni in sladkorju, spečem samo eno plast biskvita in prelijem s to marinado, pokrijem z na kolobarčke narezano banano in premažem s smetano. Pri nas imajo to zelo radi, res pa je bolj osnovni recept.
Delamo tudi jagodno bovlo za otroke… enako “mariniram” jagode cca. pol ure in zalijem z naravnim jabolčnim sokom. Ponavadi si ti privoščimo namesto kompota.
Pa košarico jagod, cca. 3 banane in nekaj kepic vanilijevega sladoleda zmešamo v blenderju… če imaš otroke je to lahko super malica… sicer pa ji naši pravijo “telemakca” (Telebajski imajo svojo tako roza omakco 😉
Lep dan!
Vladka
Jaz sem bila lani enkrat tudi presenečena, ko sem kupila prve jagode, samo malo za lušte, pa so bile neverjetno dobre, dišeče, sladke, aromatične, mi je bilo takoj žal, da jih nisem vzela več. Kasneje v sezoni celo tiste iz tunelov niso bile tako dobre. Žal nisem pogledala niti, od kod so jih uvozili.
Seveda ne primerjam z domačim vrtom :-))
Jagode v pecivu so vsaj na pogled najlepše na “odprti” jagodni torti, tj. spečeš biskvitno podlago, jo namočiš, naložiš prerezane polovičke jagod in zaliješ s prelivom za torte (ali kakšnim sadnim, kutinovim želejem, če ga imaš). Serviraš s stepeno smetano.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.