Najdi forum

Arašidi

Ima katera kakšen recept za arašivovo pecivo. Kar koli, kar vsebuje arašide, še bolje cele.

Hvala.

edino cesar sem se spomnila so arasidovi muffini. recept sem zasledila nekje med brskanjem…pa ne vem tocno kje.?? max-portal.com…ali maximum…pobrskaj malo-veliko srece. petra

Imam en recept doma za piškote , ga dobiš jutri.

Lp

http://www.coolinarika.com/recepti/grupe_jela/recipe_cat_d/kolaci/kikiriki_fantazija/

Uh, komaj čakam recept za piškote, bom pa tudi to pecivo od Kuky konec tedna izprobala.

Še, še, še z idejami in recepti na plan.

Dodajam še Kroglice z arašidi, enkrat jih je nekdo napisal na forum, vendar ne vem več, kdaj in kdo.

 50 dag rozin
 15 dag neslanih arašidov
 10 dag orehov
 mlet janež
 sok 1-2 pomaranč
 kokosova moka
Zmelji v multipraktiku. Namesto soka lahko daš tudi pomarančni liker. Oblikuj kroglice in jih povaljaj v kokosovi moki, kristalnem sladkorju ali oblij z belo oz. temno čokolado.

42tna, vidim, da ti moram res poslati svojo zbirko, notri imaš tudi ta recept s coolinarike preveden (pod imenom Karamel-kikirikijeve rezine). Jaz jih svojim otrokom obljubljam že dolgo…
LP Mimi

Arašidovi keksi

¼ skodelice masla ali margarine
1 skodelica rjavega sladkorja
2 jajca
¼ skodelice mleka
½ čajne žličke soli
2 skodelici moke
2 čajni žličke pecilnega praška
1-2 skodelici nasekljanih olupljenih arašidov (lahko jih tudi prepražiš, se pa ne smejo zažgati)

Stopiš maslo, ki mu dodaš sladkor, jajca in mleko. To zmešaš potem pa tej mešanici dodaš presejano sol, moko in pecilni prašek. Dobljeno testo z žličko polagaš na pomaščen pekač. Razdalja med keksi cca 2 cm. Pečeš pa na 190 C cca 10 minut

Mimi, jaz bi pa te kroglice naredila, ampak: pol kile rozin? Al je 5 dkg?

Lep večer!

Hm, Rakica, zdaj si me pa zmedla. Nisem jih delala, samo prepisala, tako nisem opazila.
A razmišljajva – če bi bilo samo 5 dag rozin, kaj bi bila osnovna masa za kroglice? Iz tega bi potem prišlo 10 kroglic, če bi delala manjše seveda? Kroglice iz suhega sadja so po moje v vsakem primeru močna sladkarija, takšna v “majhnih flaškah” za hitro energijo.

Za primerjavo – zraven je bil še en recept za kroglice iz suhega sadja, mere so na skodelice, vendar če sešteješ vso različno suho sadje, po moje prideš kar blizu tiste najine prve pol kile…

Kroglice iz suhega sadja
 ½ skodelice suhih marelic
 ¼ skodelice fig ali datljev
 ½ skodelice orehov
 ¼ skodelice rozin
 ¼ skodelice kokosa
 3 žlice pomarančnega soka
Priprava enako kot zgoraj pri arašidovih kroglicah.

Rakica, kakor koli se boš odločila, bodo kroglice dobre, sladke in energijske :-))
LP Mimi

Ma, jaz jih bom naredila zato, ker se to dela vse v eni posodi in zato, ker bo to za eno deklišno, jaz pa vem, da tega punce doma od LJ do Postojne še niso jedle:-)))
Pripravila si bom pol kg rozin, itak jih bom na koncu dodajala, potem bom pa vidla. Samo, kaj bi jaz dala namesto pomarančnega soka?
A bi šlo da bi v esenco ruma dala vodo in bi bilo to namesto soka?
LP

Seveda bi šlo, še prav dobro bo. Drugače se rumovo vodo sladka, vendar tukaj glede na vse rozine verjetno niti ni potrebno. Za dekliščino lahko sicer daš kar kakšen deci ruma v vodo :-))))
LP Mimi

Mimi N., tvojo zbirko receptov sem dobila in tudi že veliko pregledala. Dobra zadeva.

Vse ostale – zelo ste pridne in ste se pogrudile z arašidovimi dobrotami, kako bo šele moj sin vesel, ko se vsega tega lotim.

Še enkrat vsem hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close