Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rabim malo pomoči – golaž

rabim malo pomoči – golaž

pozdravljeni,

rabim pomoc oz. nasvet:

zanima me, kako pri golažu dusiti cebulo, da se povsem razpusti? Meni se obicajno tudi po 2 urah ne razpusti…. Drugace ga pripravim po tem receptu: in je zelo okusen, le cebula se ne razpusti……

ima kdo kaksen nasvet? 🙂

lp andrej

Kakšna čebula je prav trmasta:-)) zlasti rdeča. Jaz vedno čebulo solim, preden jo pričnem pražit, če pa hočeš da ti še hitreje upade pa daj gor čisto malo sode bikarbone.
LP

cebulo je treba res dolgo dusiti. vec kot 1 uro,ce hocemo,da se res razpusti. mislim,da sem enkrat ravno na gurmanu brala,da jo nekateri dusijo tudi vec ur-potem pa dodajo narezano meso. torej, golaz se res dolgo kuha !! 🙂 lp petra

Lahko čebulo nekoliko soliš ali dodaš malo sode bikarbone. Potem se čebula hitreje razpusti. Nekateri jo pražijo v ekonom loncu, je pa tudi varianta da jo nekoliko prepražiš (da postekleni) potem pa jo zmiksaš s paličnim mešalnikom.

Lp, ela S

Jaz, ki se sicer ogibam vsem nepotrebnim dodatkom, tudi na čebulo potresem noževo konico sode in čebula se zelo hitro razpusti. Me pa pri tem moti to, da potem jed na sladko povleče. Poskusila sem tudi že z miksanjem na pol prepražene čebule, pa nam ni bilo všeč, ker je bilo nekako “zdrizasto”.

lp

Julija

Cebulo zdusim v ekonomu – hitro in lepo se razpusti. S sodo bikarbono pa se nisem nikoli poskusila, ne v golazu ne kjerkoli drugje.

LP!

To je pa cudno ali jo sploh narezes? No probaj cim bolj tanko pa se mora stopiti

LP. Chupko…USA

Čebula se mi vedno čisto lepo stopi. Najprej jo drobno narežem, dam v posodo z malo olja, posolim in dušim da lepo postekleni. Nato dodam na kocke narezano meso in 2 -3 stroke česna. Meso vedno spusti svoj sok, zato dušim dokler se ta sok ne posuši, potem pa dolijem čisto malo vode, zopet dušim tako dolgo, da ta voda izhlapi. To ponavljam tako dolgo (približno 1 uro), da ni več videti kakšnih koncev čebule. Nato dolijem vodo, dodam ostale začimbe (mleto rdečo papriko, poper…) in kuham še nekaj časa, da je meso res lepo mehko. Na koncu golaž rahlo zgostim (če je dosti čebule, je potrebno res čisto malo zgostiti)

LP

ne komplisiraj prazi pol ure vzemi palicni mesalnik in zmiksaj pa bo
pa ne rabis nobene soda itd

lp:)))))))))

Ali se je kdo vprašal, zakaj toliko čebule prepražiti?
Seveda zgostimo jed lahko s čebulo, ki je napol spražena, ampak čebulo rabimo (vsaj jaz) da obarva golaž.
Ali potem dajete full paradižnika in paprike (pa še to po možnosti kaj industrijskega)
Tako kot je že nekdo omenil: dober golaž se kuha in kuha in kuha…….
LP

Ponavadi nekaj minut mešam samo čebulo na olju, po parih minutah jo malo posolim in dolijem prav prav malo vode, mešam na srednje velikem ognju. To delam mogoče , odvisno od količine, manj kot pol ure, nato dam notri meso in to potem vse skupaj spet pražim, nato pa sledi vse kar spada naprej…….Čebulo tudi vedno režem samo z nožem, z ničemer drugim, ker mislim, da delno spremeni okus. Mi ga zaznamo. Mislim, da bomo prav danes imeli za kosilo tole na mizi in zraven špinačo v krompirjevem testu… zelo dobro ! :))))

ker pravis,da da čebulo barvo ,bolj mal,ampak kolikor kil mesa tolk kil čebule ter sladko papriko in začimbe
če daš pa paradiznik je pa italijanski golaz
pa dober tek

lp:))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close