Muffini
Mafine sem vedno delala po receptu za mafine, tako da direkt na tvoje vprašanje ne morem odgovoriti.
Si pa ne znam predstavljati, kaj bi bilo v receptu za jogurtovo pecivo lahko bolj enostavno kot je osnovni recept za mafine (saj je v bistvu vse isti šmorn):
2-3 jogurtove lončke moke
1 pecilni
3/4 jogurtovega lončka sladkorja
1/2 jogurtovega lončka olja (ali 10 dag margarine, masla)
2 jajca
2 dl jogurta ali mleka
Zmešaš, kakor želiš. Kot jogurtovo pecivo. Upoštevaj samo to, da ko zmešaš z moko, ne mešat do onemoglosti, temveč samo toliko, da se moka skrije. Dodatki po želji, pred moko. Rozine, oreški, sadje, čokolada…
Če te moti tisto 2-3 lončke moke: z 2 lončka je bolj mehko in rahlo, biskvitno; s 3-emi lončki je bolj kompaktno, bolj podobno klasičnim zbitim mafinom.
Ta osnovni recept je pravzaprav jogurtovo pecivo (ali ne?), količinsko prirejeno na 12 mafinov.
Drugače pa tudi mene zanima, kakšne recepte jemljete za mafin osnovo.
LP Mimi
Če lahko pristavim še jaz svoje vprašanje. Zanima me, kaj v bistvu počnem narobe pri peki, da so včasih notri kakor kuhani? Poizkusila sem že različne temperature, pa nič(navadno na 180). Tudi dvakrat niso isti. Če jih pečem pa dlje časa, so pa čisto trdi. Največkrat pa seveda ne uspejo takrat, ko bi jaz to srčno želela.
Delam jih pa brez jajc(alergija) in z 1/2 riževo 1/2 celiax moko
Hvala
Ajda70,
ko pečem z riževo moko, se mi zdi pecivo bolj hrapavo na jeziku. Uporabljam tisto roza kilsko, ki jo kupim v M. Ker smo celiakaši šele nekaj mesecev, se privajamo na nove razmere in seveda, okus. Obstaja kak keč, da temu ne bi bilo tako?
Muffini so sicer eno redkih peciv, ki jih naš škrat je.
Natassa
Forum je zaprt za komentiranje.