Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj namesto obloženih kruhkov

Kaj namesto obloženih kruhkov

Na pomoč, za rojstno dnevno zabavo moje hčerke bi rada pripravla nekaj enostavnega in dobrega za veliko otrok in staršev. Ker mi obloženi kruhki vzamejo kar nekaj časa poleg tega so na vseh zabavah, vas prosim za uporabne predloge.

hvala…

Namesto obloženih kruhkov so baje zelo uspešni hot dogi. Ni veliko dela pa še vsi otroci ga imajo radi. Ali pa pica – je tudi popularna. Ni pa ravno zdrava hrana, kot tudi obloženi kruhki ne.

Ampak za rojstni dan mislim da si lahko privoščimo kaj “normalnega”.

kristina

Kaj pa pitulice od Babi, sicer je malo več dela z njimi, ampak vedno “zažgejo”.

Lp

hrenovke v kvašebem testu

Po moje tudi pitulice. Slane, sladke, z zelenjavo, tuno… Najboljše so sicer takoj iz pečice, vendar so dobre tudi hladne. Pripraviš jih lahko prej, po rundah, če imaš res veliko gostov, zamrzneš že pečene (in jih odmrznjene samo pogrevaš) ali surove (in jih sproti pečeš). Trije pladnji hkrati v ventilatorski pečici, peka 35 minut plus 5 minut vmes za menjavo in ponovno ogrevanje pečice. Sama izračunaj, kaj ti bolj znese.
Z iskalcem najdeš recept, 101 variacijo, nasvete za zamrzovanje in pogrevanje.

Drugače? Zadnje čase sem začela peči kruh in sem navdušena, kako je to preprosto. Če bi imela tako zabavo, bi pripravila polnjene štručke (recepti in nasveti z iskalcem, drugače se javi). Testo zamesi multipraktik, potem pa – ja no, nekaj dela je potem s pripravo različnih nadevov (sir, tuna, šunka, zelenjava…), z valjanjem, razrezovanjem na pravokotnike, nadev, zaviješ, daš na pladenj in v pečico. Vse pripraviš pred prihodom podobno kot kruhke. Meni je vseeno precej bojše, štručke so lahko tople, mlačne ali hladne, vse je dobro. Lahko narediš ene bele, druge polnozrnate. Itd…

Dobro zabavo in lep pozdrav, Mimi

Pri nas že leta ne prakticiramo obloženih kruhkov.
Naredim maso iz: šunke, sira, kisle smetane, senfa, origana, ajvarja in soli. Omenjeno namažem na kruhke in pečem v pečici. Malo dela, nekaj novega in praktično.
LP

Jaz delam krofke iz paljenega testa, pečene prerežem, tanko namažem z maslom in dam v vsakega rezino ali dve zelo dobre salame.

Aja, ko nabrizgam testo – krofke na pekač, jih premažem z mlekom in posipam z makom.
LP E.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close