Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kislo zelje/repa – kako dolgo v hladilniku?

Kislo zelje/repa – kako dolgo v hladilniku?

Pozdravljene, drage mojstrice (in kak mojster sem in tja),

zadnje čase sem žal zelo redko na MON-u, ampak zdaj pa, priznam, vas potrebujem, vas in vaše dragocene nasvete in izkušnje. Kaj mislite (ali še bolje, veste), koliko časa sta lahko surovo kislo zelje in surova kisla repa v hladilniku neporabljena? V petek sem namreč na tržnici kupila oboje, misleč, da bomo jedli joto (ki jo pripravim dvojno, potem pa jo polovico vsake dam v zamrzovalnik), potem smo pa kompletni zboleli. Sama sem bila tako crknjena, da cel vikend nisem niti vstala; moram priznati, da sem bila ob zelo visoki vročini nesposobna razmišljati o kuhi in hladilniku in se na zelje in repo sploh nisem spomnila (hvala hvala zlati tašči, ki nam kuha!). No, danes zvečer sem pa le prišla do hladilnika in, o, glej ga zlomka, kaj pa zdaj? Vonj imata oba, kislo zelje in repa, itak močan, ampak zdi se mi, kolikor lahko voham skozi totalno zamašen nos, da se nista usmradila. Mož že spi (revež je staknil norice pri teh letih!), jaz sem pa zdajle spet samo še za v posteljo, ker komaj stojim, in ne grem kuhat jote, še celo ne samo prevret zelja. Ali pač? Mislite, da lahko presneto reč še rešim, če zelje/repo vsaj prevrem, ali bi vendarle lahko počakalo do jutri? To bi pomenilo štiri dni v hladilniku v vrečki? In a bi potem lahko dala normalno zmrznit? Kaj pa, a ste že kdaj dale zmrznit surovo kislo zelje/repo in se je čisto normalno obneslo?
Najlepša hvala za vaše nasvete in izkušnje!

Lahko zamrzneš, sicer pa mislim, da ne bi smela imeti nobenega problema, četudi boš počakala še kakšen dan. Kislo zelje in repa pri pridelovalcu ni v hladilniku (je v čebru), pa kljub temu počaka celo zimo. Skratka, ne boj se, v nekaj dneh, pa še v hladilniku, se ti ne bo pokvarilo.

Če ne boš porabila zmrzni. Jaz to vedno delam, če ne mi v hladilniku repa posivi, zelje pa postane nekam rumenkasto. Taka repa in zelje po moje nista škodljiva sta pa videti neokusna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close