Najdi forum

Drage kuharice. Rabim idejo kako pripraviti por, da ni vedno juha, omaka ali rižota. Mogoče na način, kot kaka zelenjavna priloga.

Hvala.

Julija

http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=193&Folder=27

pa se en recept:

za 4 osebe

6 debelih porov
2 zlici ol.olja
2 stroka cesna
500g paradiznika
1 zlicko suhega timijana
sol,poper
malo belega vina
sopek petrsilja

por operem in narezemo na 5 cm siroke koscke,blansiramo v osoljenem kropu.na olju preprazimo drobno narezan cesen,dodamo olupljen in narezan paradiznik,timijan,vino,sol,poper,petrsilj in dusimo ,da se paradiznik zmehca.kuhane koscke pora polozimo na kroznike in prilijemo par.omako.

verjetno nic kaj bistveno novega ?? lp petra

Petra, hvala za oba recepta.

lp

Julija

se ena porova varianta mi je prisla na misel.

por z belusno zeleno

pribl.1/2 kg mladega pora
6-10 stebel belusne zelene
2 zlici ol.olja
maslo
sol,poprova mesanica
drobnjak
2 zlici pinjol

por narezemo na kolesca,zeleno narezemo na tanke rezine. razpustimo maslo -na njem prazimo por pribl.10 min,dodamo narezano zeleno ,sol,poper,prazimo se nekaj minut.stresemo na kroznik. potresemo s prazenimi pinjolami in drobnjakom.

delala sem z prazenimi mandlji-namesto pinjol. tudi o.k. petra

Jaz se por včasih tudi panirala. Na cca 5-7 cm velike koščke sem ga narezala, moka, jajce, drobtine in ocvrla. Posebej sem naredila tatarsko omako in je košče vsak sam pomakal. To je bilo bolj kot prigrizek. Pa hladno je bilo tudi OK. LP

Moja prva misel so pitulice s podušenim porom, tako sem ga jaz tudi največ porabila. Takšne pitulice so lahko samostojne kot prigrizek, malica, večerja, lahko so priloga poleg mesa.
LP Mimi

Tako kot je rekla Mimi , imamo tudi pri nas zelo radi pitulice v kombinaciji s porom – podušenim ali kar svežim, obvezno v kombinaciji s pršutom 🙂 Super paše!

LP

Saj pitulice s porom tudi delam. Obvezno pa dodam, kot pravi Zala, pršut ali panceto.

Rakica, tvoj recept bo pa prav kmalu na vrsti. Se mi obeta en obisk v nedeljo popoldan in bom tole pripravila. Že kar vonjam, kako je dobro. mljask, mljask….

lp

Julija

Še ena dobra varjanta s porom:

Meso (jaz najraje uporabim piščančka) nareži na kocke in ga mariniraj s sojino omako. Por nareži na koleščke – jaz uporabim tudi zelen del.
Na malo olja v voku ali veliki ponvi na pol popeci meso in dodaj por, ter peci do konca. Zraven lahko ponudiš riž, ali pa pire krompir gre tudi zraven za tiste ki ne marajo riža.

Lp
Pokora

Ravnokar sem potisnila v pečico tole:

Na drobno narezan por sem podušila c česnom na olivnem olju. Dodala sem dve konzervi odcejenega rjavega fižola (rajši bi doma skuhanega, pa naj bo),sol in poper, malo paprike v prahu in precej kisle smetane.
Stresla sem v pekač in posula z veliko naribanega parmezana. V pečici bo cca 15 minut, da se bo zlato rjavo zapeklo.
Če se ne motim, sem recept pobrala v eni od Jamievih knjig. On sicer tole servira zraven kotletov, ker pa pri nas mesa ne jemo, bo pa zraven popečen tofu s papriko.

Spomnila sem se še na mongolsko meso (por z govedino na trakove, na hitro opečeno v voku), potem razni narastki s porom, porova pita…
LP Mimi

Meni je ful dobro por v solati. Narežeš por, dodaš fižol v zrnu, kis, sol, poper, feta sir in obvezno BUČNO OLJE.

Meni je njami.

Punce, pa ve ste res polne idej. No, zdaj ne bo več problem pripraviti por.

lp

Julija

Ajda, tale tvoj (Jamiev) recept mi je vzbudil zanimanje. Ni nobene tekočine zraven, samo kisla smetana? Koliko približno kisle smetane?

Hvala, ker bi tole jed res rada pripravila!

Lenka, v receptu piše 1,5 dcl smetane, pa se ne spomnim, na kakšno količino pora in fižola. Več jo daš, boljše bo :-)))
Zadeva spominja na prebranac, ampak meni je še bolj všeč.

Najlepša hvala, bom ob priliki naredila.

Meni se je ranvo v soboto zluštalo pora in sem ga narezala na kolobarčke – tudi zeleni del, podušila skupaj s panceto (slanino) in ko je bilo podušeno še vmešala nekaj jajčk (odvisno koliko je jedcev), da so zakrknila. Sklade solata in kos kruha in obrok je tu. Njami..

Por, narezan na kolesca, včasih zakuham kar v govejo juho, namesto kake druge zakuhe in pride prav dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close